Het was gezellig met de burgemeester op bezoek.
Het was gezellig met de burgemeester op bezoek. Foto: Trudy Kroese

Diamanten huwelijk

DIEMEN Zaterdag 30 september was het precies 60 jaar geleden dat meneer en mevrouw Van Koningsveld-Kemper in het huwelijk traden. Die dag werd gevierd met een feestje in Boerderij Langerlust; maandag kwamen burgemeester Erik Boog en zijn verloofde Wahida Amier het diamanten stel feliciteren.

Mevrouw (78) en meneer (79) Van Koningsveld leerden elkaar al heel jong kennen in de speeltuin in de Indische Buurt in Amsterdam waar zij woonden. Er was een klik en zij kregen verkering. Die is ook nog even verbroken geweest, maar toen meneer in dienst zat en per brief weer verkering vroeg, duurde het niet lang voor het stel zich verloofde en ging trouwen. Zij startten inwonend bij de ouders van meneer, verhuisden heel vaak en kwamen ruim 40 jaar geleden in Diemen wonen. Dat was wel even wennen, vertelt mevrouw Van Koningsveld. "Ik woonde in een volkswijk en ging voor mijn gevoel naar een koudekakbuurt." Toch wende het snel en nu willen ze nooit meer weg uit Diemen.

Oma-soep

Het echtpaar genoot van het bezoek van de burgemeester en zijn verloofde en gaf ook nog wat tips voor een lang en gelukkig huwelijk. En? "Als je elkaar weleens achter het behang wilt plakken, gaat de een gewoon even de tuin in en de ander naar boven. Dan komt het vanzelf weer goed." Vervelen doet het echtpaar zich geen dag. Meneer is heel vaak op de kinderboerderij te vinden, mevrouw doet aan damesgym, leest dikke boeken, puzzelt graag en maakt kaarten. De twee dochters, twee zonen en tien kleinkinderen komen vaak langs. Vooral op zaterdag is het vaste prik: dan is er 'oma-soep'. "Het is dan een volle boel, heel gezellig."