Hockey of honkbal op Sportpark?

DIEMEN Voor de nieuwe hockeyvereniging is veel animo, maar nog geen plek in Diemen. Daar wordt naarstig naar gezocht en er lijkt schot in te komen.

Vandaag (donderdag) stelt het college van B en W aan de gemeenteraad voor om verhuizing van honkbalvereniging TIW-Survivors naar sportpark Middenmeer in Amsterdam te onderzoeken. Dat zou in één klap ruimte maken voor twee hockeyvelden en het zo gewenste vierde veld voor SV Diemen. Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken: "De hockeyclub is een mooi burgerinitiatief. Er zijn al ruim 140 inschrijvingen, dat geeft wel aan dat er animo is en dat wil je wel faciliteren als gemeente. Er zijn meer plekken overwogen, maar op al die plekken stuit je op problemen."

"Honkbal is ook belangrijk, zij moeten een goede plek krijgen", benadrukt Klaasse. "Maar de realiteit is dat het een relatief kleine vereniging is met een groot beslag op de ruimte."
Voor TIW-Survivors zelf is verhuizing niet nodig, zij zitten nu goed. Toch zijn zij flexibel en willen wel meewerken aan een verhuizing als dat goed is voor de gemeente. Maar wel binnen Diemen, bleek uit een raadpleging van de leden dinsdagavond. Vanavond zullen ze de gemeenteraad dan ook vragen om ook andere locaties binnen Diemen te onderzoeken. Zelf denken zij dan aan de driehoek Muiderstraatweg/Weteringweg.

Lees verder op pagina 13