Pupil Ilan nam de bal keurig aan en maakte een goal.
Pupil Ilan nam de bal keurig aan en maakte een goal. Foto: Trudy Kroese

Burgemeester trapt af

DIEMEN Bij de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal van SV Diemen werd zondag de aftrap gedaan door een bijzondere speler: burgemeester Erik Boog.

De burgemeester, in pak en met ambtsketting om, passte de bal naar 'pupil van de week' Ilan Boot. De zevenjarige speler van JO8-1 nam de bal aan, dribbelde naar het doel van Roda '23 en... goal! Helaas voor het eerste van SV Diemen telde deze goal niet mee in de einduitslag; ze verloren de wedstrijd met 1-7. "Heel jammer natuurlijk", zegt bestuurslid Robin Ternede. "Meestal brengt een goal van een pupil van de week geluk. Ilan, kleinzoon van hoofd jeugdopleidingen Kees Boot, deed het in ieder geval heel goed. Leuk dat de burgemeester er was en eens kon zien hoe druk het bij ons is op zondag."

"Tot de rust gingen de ploegen nog gelijk op", blikt Robin terug op de wedstrijd. Bij een stand van 1-2 gingen de teams naar de kleedkamer. "In de eerste 10 minuten van de tweede helft kregen we echter twee goals tegen en werd er ook nog eens een doelpunt van ons afgekeurd vanwege buitenspel. De trainer koos toen voor een gewaagde wissel en dat loonde helaas niet." Zondag heeft het team een goede kans op revanche: thuis tegen Wijk aan Zee, voorlaatste op de ranglijst.