Wat TIW-Survivors betreft hoeven ze niet weg.
Wat TIW-Survivors betreft hoeven ze niet weg. Foto: Trudy Kroese

TIW-Survivors bespreken opties

DIEMEN Als de honkballers verhuizen naar Sportpark Middenmeer is er in één klap een oplossing voor HC Diemen en SV Diemen, denkt wethouder Jeroen Klaasse. Maar wat vinden de honkballers zelf eigenlijk? De leden van TIW-Survivors werden dinsdagavond geraadpleegd.

TIW-Survivors staat in beginsel niet onwelwillend tegenover een verhuizing, maar niet naar Sportpark Middenmeer. "Vooropgesteld: wij hoeven niet weg. We hebben een mooie accommodatie. De velden moeten wel nodig worden gerenoveerd", zegt voorzitter Gregor Rossen. "Als verhuizen beter is voor de hele gemeente, willen we daar best aan meewerken. Maar niet naar de Watergraafsmeer. We zijn een Diemense vereniging, hebben de nodige grote honkballers voortgebracht en verliezen zo de binding met Diemen. Een fors aantal leden geeft aan te willen stoppen als we Diemen verlaten. Daarnaast hebben wij afspraken met BSO Kind en Co voor een sport-BSO bij ons. Bovendien kennen wij de situatie op Sportpark Middenmeer. Volgens ons is daar onvoldoende ruimte voor ons naast OVVO, dat daar al zit. En parkeren is er een ramp."

Er is nog een belangrijke reden om in Diemen te willen blijven. "Honkbalvereniging Bantopa uit Amsterdam- Zuidoost heeft vanaf 1 november geen plek meer. Zij zouden graag naar Diemen komen en dan, als we moeten verhuizen, samen met ons en de Marshalls uit Zuidoost een accommodatie betrekken aan de Muiderstraatweg/Weteringweg. Dat is voor hun leden veel beter bereikbaar dan Sportpark Middenmeer. Samen hebben we dan 300 leden en iedere week krijgen we wel een paar nieuwe aanmeldingen." Deze locatie was overigens ook een optie voor HC Diemen, maar realisatie van een sportcomplex zou daar onzeker zijn en veel tijd kosten.