Oosterpark-Moksi (AKC Victoria, aangevuld met familieleden).
Oosterpark-Moksi (AKC Victoria, aangevuld met familieleden). Foto: Trudy Kroese

Nog een keer in oude clubkleuren bij DKV Victoria

DIEMEN Ter ere van het 100-jarig bestaan werd zaterdag in het jubileumtoernooi bij DKV Victoria nog een keer gespeeld in de 'oude' clubkleuren van de verenigingen waaruit de vereniging in de loop der tijd is opgebouwd.

Veertien teams van leden en oud-leden speelden zaterdag mee. De huidige selectie van DKV Victoria won het toernooi. Na een barbecue was er feest, opgeluisterd door de Diemense zanger Sven Versteeg.

Zondag, de officiële verjaardag van de club, was er een receptie voor leden, vertegenwoordigers van andere sportverenigingen uit Diemen en het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. De club kreeg diverse cadeaus: van de bond een luchtfoto van het complex, van de leden een zelfgemaakt kunstwerk en van de gemeente een korfbal met een cheque van 500 euro. "Wij zijn van plan de bijdrage van de gemeente te besteden aan een activiteit voor de jeugd", vertelt voorzitter Richard Groenveld.

Ina Lückeplein

De vereniging kan rekenen op de inzet van veel vrijwilligers. Mevrouw Ina Lücke bijvoorbeeld. Zij is al 57 jaar betrokken bij de vereniging, heeft altijd - vroeger met haar man - veel gedaan voor de vereniging en komt nog steeds vaak kijken. Als symbool voor alle actieve vrijwilligers werd zij vereerd met een eigen pleintje bij het clubhuis.

Het feestweekend werd afgesloten met een etentje voor de vrijwilligers.

Volgende wedstrijd

De selectie van DKV Victoria had dit weekend van de bond vrijstelling gekregen voor de competitie. Zaterdag 7 oktober speelt DKV Victoria 1 thuis tegen DSO, aanvang 15.30 uur.