Spoor-onderdoorgang in 2023 open

DIEMEN In april 2023 kunnen de eerste automobilisten, fietsers en voetgangers door de spooronderdoorgang aan de Ouddiemerlaan.

Dat staat in het plan van aanpak van ProRail. In het najaar van 2020 beginnen volgens datzelfde plan de daadwerkelijke uitvoeringswerkzaamheden voor de tijdelijke voorzieningen en de aanleg van de spooronderdoorgang. Dit is ruim drie jaar later dan oorspronkelijk de planning was. Wethouder Scholten heeft de gemeenteraad laten weten dat hij er nog eens bij ProRail op zal aandringen dat de startdatum wat Diemen betreft niet nog verder moet worden opgeschoven.

De gemeenteraad stemde in met het projectkrediet van 15,2 miljoen euro voor de spooronderdoorgang. Dat is de helft van de totale kosten, de andere helft betaalt het Rijk. Van het projectkrediet van Diemen komt 13,5 miljoen euro uit een subsidie van de Vervoerregio en 1,7 miljoen euro van de gemeente zelf.

Als de spooronderdoorgang er is, moet ook het stationsgebied heringericht worden. De gemeente Diemen wil daarbij inwoners intensief betrekken.


Lerarenstaking

DIEMEN De leerkrachten van alle scholen in Diemen staken vandaag, de leerlingen zijn vrij. Hoe wordt dat opgevangen?

Buitenschoolse opvang KMN Kind en Co biedt extra opvang aan, overigens wel tegen betaling of het inleveren van een vakantiedag. Ze maken er een leuke dag van met een pyjamaparty en halloweenactiviteiten. Bij Stichting Popeye is ervoor gekozen om alleen opvang te bieden als ouders het echt niet anders kunnen regelen.

Het Duranbad rekent erop dat er meer kinderen komen zwemmen.

3: Alain Bains van St. OOP.