A. Krijtsstraat

DIEMEN Over een paar weken al kan de gemeenteraad zich buigen over een aangepast nieuwbouwplan voor de hoek van de A. Krijtsstraat/Hartveldseweg.

Dat zei wethouder Lex Scholten in de raadsvergadering vorige week donderdag. Het aangepaste plan zou in ieder geval voor een lager gebouw moeten zijn. Hoeveel lager? De wethouder kon daar geen concreet antwoord op geven, alleen dat het 'significant' lager zal uitvallen. De gemeenteraad stemde niet over het oorspronkelijke plan. Wel werd nog lang gediscussieerd over welke hoogte dan wel passend zou zijn op deze plek en hoe de procedure voor het aangepaste plan zou moeten verlopen. Anders dan hoe het tot nu toe is gegaan, vond een aantal raadsfracties. Voor het vervolg van de procedure wil de gemeenteraad dat bewoners al tijdens de planvorming hun mening kunnen geven en dat de stedenbouwkundige uitgangspunten worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Sloop

Het pand dat er nu nog staat, is uiterlijk 20 december weg, zo is afgesproken met de eigenaar. Een voorstel van Leefbaar Diemen en de VVD om het gebouw zolang te verpakken kreeg evenveel stemmen voor als tegen. Daar wordt volgende maand dus weer over gestemd. Als het pand dan niet al weg is.


Breinsteins Missie

DIEMEN Tijdens de Kinderboekenweek en in het Weekend van de Wetenschap verschijnt 'Breinsteins Missie', een boek van de Diemense schrijfster Ineke Fritz.

'Breinsteins Missie' is het eerste Nederlandse jeugdboek (11+) over zwaartekrachtgolven. Dit spannende boek, over misschien wel de grootste ontdekking van deze eeuw, wordt zaterdag gepresenteerd tijdens de Open Dag van Science Park Amsterdam.


De Meeuwen

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft het eerste competitieduel gewonnen.

Het waterpoloteam bleek voor eigen publiek sterker dan AZVD: 9-4. Het eerste damesteam van De Meeuwen is de competitie begonnen met een 9-5 nederlaag bij Aquarijn. Zij spelen zaterdag 7 oktober thuis tegen Watervlo. De heren gaan op bezoek bij ZV Haarlem.