Plan A. Krijtsstraat wordt aangepast

DIEMEN Het plan voor een elf verdiepingen tellend flatgebouw op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg lijkt van de baan.

Stapels zienswijzen werden tegen het plan ingediend, bij de informatieve gemeenteraadsvergadering over het onderwerp zat de publieke tribune overvol en waren er acht insprekers, allemaal tegen het plan. Toen bleek ook al dat de gemeenteraad zeer verdeeld is. Dat was de voornaamste reden voor wethouder Lex Scholten om toch nog eens om tafel te gaan met projectontwikkelaar AM. "Als je ziet dat het voor de raad zo'n ernstig dilemma is, moet je toch nog eens proberen of er nog iets aan te doen is."

Was de boodschap eerst nog óf vóór een verklaring van geen bedenkingen stemmen, óf het plan moet helemaal opnieuw gemaakt worden, nu blijkt dat er toch ruimte is voor een aangepast plan dat volgens Scholten "significant lager" wordt. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad om te wachten met stemmen over de nieuwbouwplannen tot dat aangepaste plan er is.

Sloop

Ook over de sloop van het pand dat er nu nog staat is gesproken met AM. Zij geven aan dat, mits er geen asbest meer wordt gevonden op plekken waar dat niet bekend was in het gebouw, de sloop uiterlijk 20 december klaar moet zijn.

3