Boys named Sue speelt Johnny Cash, zaterdag 30 september in de Omval.
Boys named Sue speelt Johnny Cash, zaterdag 30 september in de Omval.

Donderdag 28 september

PCOB Diemen

14.00 uur | De Schakel

Lezing over voltooid leven/levenseinde door Arie Slob over veel van de onderwerpen die kunnen spelen in onze laatste levensfase. Ook voor niet-leden.

Inloopavond jongerenraad

19.30 uur | Theater de Omval

Tot 22.00 uur voor jongeren die geïnteresseerd zijn om lid te worden van de jongerenraad. Je kunt je aanmelden via de Facebookpagina van de jongerenraad (Jongeren van Diemen) of mail jongerenraad@diemen.nl.

'Hampstead'

20.00 uur | Theater de Omval

'Hampstead' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat op charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken.

Vrijdag 29 september

Ton Kas - 'Kakmaker'

20.30 uur | Theater de Omval

Na het overweldigende succes van 'Eerste Klootviool' en 'Jabroer' komt Ton Kas nu naar het theater met het vervolg: 'Kakmaker'. Reserveren: theaterdeomval.nl.

Zaterdag 30 september

Boys named Sue 'I've been everywhere'

20'30 uur | Theater de Omval

Boys named Sue is de langstspelende Johnny Cash tributeband van Nederland, opgericht in 2001 door Richard Hakkenes en Wouter van der Spek. Begonnen als duo optredend in kleine cafés in Amsterdam en al snel uitgegroeid tot een vijfkoppige band. Boys named Sue spelen de liedjes van Cash niet zomaar na, maar spelen ze zoals zij denken dat ze 'nu' moeten klinken en met veel enthousiasme. Voor het theater hebben Boys named Sue een muzikale reis samengesteld en wat nieuwe songs ingestudeerd zodat de reis soms rustig verloopt, soms hobbelig en soms heftig. Reserveren: theaterdeomval.nl.

Zondag 1 oktober

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger ds L. Wieringa uit Uithoorn.

Bridge+: bridgeclinic en -drive

12.00 uur | De Schakel

De eerste bridge+ op zondag van het nieuwe seizoen. Het onderwerp van de clinic is 'De Griekse gift'. Om 13.15 uur start een drive. Kosten € 3,50 per persoon. Meer informatie en opgeven via info@sansatoutbridge.nl.

Beleefdag Beter in het Groen Diemerbos

14.00 uur |
Boerderij Landlust

Buiten zijn in het groen is goed voor je gezondheid! Ervaar het zelf op de Beleefdag. Met o.a. hutten bouwen, op stap met een Natuurwijzer of wandelcoach en een lezing van boswachter Marieke Schatteleijn. Toegang en deelname zijn gratis. Kijk voor het hele programma op www.beterinhetgroen.nl/beleefdag.

Dinsdag 3 oktober

Hampstead

14.00 uur & 20.00 uur |
Theater de Omval

'Hampstead' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat op charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken.

Woensdag 4 oktober

Henk Poort - 'Ik ben mijn lied'

20.30 uur | Theater de Omval

Henk Poort is bij de een bekend als musicalacteur, bij de ander als operazanger. Eén ding staat vast: weinigen in de wereld maken de overstap van musicalsong naar opera-aria met zo'n gemak. Minder bekend is dat Henk Poort ook een boeiend verhalenverteller is. In 'Ik ben mijn lied' zingt hij nummers uit zijn omvangrijke repertoire (musical, operette, opera en pop) en kruipt hij in de huid van kleurrijke personen uit zijn verleden.

Kinderboekenweek
Griezelfeest

15.00 uur | OBA Diemen

15.00 uur: Muzikale griezelvertelling door leerlingen van de Muziekschool Diemen o.l.v. Mieke Kooij. 16.00 uur: Griezelknutselen (7+), kleuren voor de kleintjes. Alle middagen in de Kinderboekenweek van 4 t/m 15 oktober: Het grote Griezelspel. Elk deelnemend kind ontvangt een leuke verrassing.

Donderdag 5 oktober

'Aquarius'

20.00 uur | Theater de Omval

Een prachtig portret van een even kwetsbare als sterke vrouw die een zowel mysterieuze als beangstigende en zenuwslopende confrontatie aangaat.


Clifton Braam 'Twee landen, één liefde'

20.30 uur | Theater de Omval

Clifton praat over de verschillen tussen Surinamers en Nederlanders zoals hij die door de jaren heen ervaart. Maar tegelijkertijd de overeenkomsten die we hebben. Is er echt een verschil in denken, leven, genieten, praten en doen? Als je het allemaal op een grappige wijze bekijkt, kom je tot de conclusie dat er misschien meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Hoe is het als de Nederlander zich als Surinamer gaat gedragen en omgekeerd? Hilarische, maar toch serieuze ontdekkingen, en verrassend herkenbaar.

Vrijdag 6 oktober

'Gruwelijke sprookjes'

15.00 uur | OBA Diemen

Gebaseerd op het boek 'Gruwelijke rijmen' van Roald Dahl. Gespeeld door het promoteam van jeugdtheaterschool TIJ. Voor stoere durfals van zes jaar en ouder. Reserveren: diemen@oba.nl of 020-6902353.

Tabletcafé

18.30 uur | OBA Diemen

Heeft u een iPad of tablet? Bent u ook zo enthousiast of vindt u het best lastig? Kom dan naar het Tabletcafé! U kunt ervaringen uitwisselen en kennis delen over tablets en iPads. Een ervaren vrijwilliger is aanwezig om u te helpen. 18.30-20.00 uur.

Zaterdag 7 oktober

Cadeauwinkel van de Wereld 20 jaar!

11.00 uur | Diemerplein

Cadeauwinkel van de Wereld/Wereldwinkel viert het 20-jarig jubileum met een fairtradecafé, fairtrademarkt, wereldspellen en optredens op het Diemerplein. 11.00-18.00 uur.

Serve the City projectdag

13.00 uur | El'sina

Op één (mid)dag zijn er verschillende projecten om naar anderen of je omgeving om te zien. De projecten zijn geschikt voor jong en oud. Op www.stcdiemen.nl/projecten zijn de projecten te vinden en is aanmelden mogelijk. Meer informatie via info@stcdiemen.nl.

Beleefdag Beter in het Groen, 1 oktober in het Diemerbos.