Meerlanden-fonds

DIEMEN Ook dit jaar heeft afvalinzamelaar Meerlanden een bedrag van € 50.000,- in het Meerlandenfonds gestort om sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen. De inschrijving start op 1 oktober.

Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen kunnen tot 1 november een aanvraag indienen via meerlanden.nl/inschrijven. Voor goede doelen is de maximale bijdrage € 2.500,- en voor (sport)verenigingen maximaal € 1.000,-.

De uitreiking van het Meerlandenfonds is op 7 december.


Babbeltrucs

DIEMEN In de Week van de Veiligheid kunnen senioren in Diemen een voorlichtingsbijeenkomst volgen over het voorkomen van babbeltrucs en woninginbraak.

Vooral 60-plussers worden het slachtoffer van beroving via een babbeltruc. Tijdens de voorlichtingsmiddag krijgen de deelnemers nuttige informatie en tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een babbeltruc, bijvoorbeeld aan de voordeur. Burgemeester Boog: "Als we ouderen leren wat ze kunnen doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een babbeltruc besparen we veel leed."

De gemeente Diemen organiseert de bijeenkomst, samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de politie. Deze vindt plaats op 11 oktober in het gemeentehuis van Diemen. Aanmelden voor 6 oktober bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Diemen via 020 - 3144888.


Voedselbank zoekt vrijwilligers

DIEMEN Bij de Voedselbank Diemen worden intakers gezocht.

Elke vrijdagmiddag deelt de voedselbank pakketten uit aan de cliënten. Intakers voeren dan gesprekken met nieuwe cliënten en herintakegesprekken met bestaande cliënten om te informeren hoe het gaat en te bekijken of men nog steeds in aanmerking komt voor een voedselpakket. Mensen die mee willen draaien in de pool van intakers kunnen contact opnemen met coördinator Gerda Smit, telefoon: 06-83530472.