Nieuw plan

Vervolg van de voorpagina.

De ruimte om het toch met minder etages te doen is er omdat er minder inpandige parkeerplaatsen worden gemaakt. "Dat scheelt veel ruimte, zowel in bouwoppervlak als financieel", aldus Scholten. Maar hoeveel is 'significant' dan? Eén of twee etages? Drie of vier? "AM is nog aan het rekenen maar het gaat om meer dan één etage." Minder etages betekent ook minder woningen. "Ja, maar als de hoogte van het gebouw voor iedereen zo'n dilemma is, gaat dat toch voor. We hebben wel afgesproken dat er in verhouding evenveel woningen komen voor starters als senioren."

Het aangepaste plan zou op korte termijn beschikbaar kunnen zijn. Ook daarop kunnen weer zienswijzen worden ingediend en over dat plan kan de gemeenteraad dan wel of geen verklaring van geen bedenkingen afgeven, als het aan de wethouder ligt. Het Comité Hoogbouw Nee, waarin veel tegenstanders van het oorspronkelijke plan zich verenigd hebben, wil juist dat de raad wel gewoon donderdag stemt. "De raad heeft ruim kennis kunnen nemen van alle voor en tegens. Dit absurde plan heeft heel wat losgemaakt bij de mensen. Als de raad inderdaad spreekt met de mond van de bewoners van Diemen dan kan niet anders dat de verklaring niet afgegeven wordt. Onze indruk is dat er genoeg bedenkingen zijn en dat de wens er is om met een schone lei en een open blik opnieuw over de locatie Arent Krijtsstraat 1 na te denken."


SV Diemen wint eerste duel

DIEMEN Het seizoen is goed begonnen voor SV Diemen.

In een doelpuntrijk duel werd zondag uit in Spaarnwoude gewonnen. De stand: 5-7.


Volg de politie een nacht

DIEMEN Altijd al eens willen weten wat er gebeurt tijdens een nachtdienst van de politie? Zaterdag 30 september kan iedereen dat live volgen via Facebook.

Niet vanaf de achterbank van de politiewagen dus, maar digitaal meerijden. Tijdens de dienst die zaterdagavond 30 september om 22.00 uur begint en duurt tot zondagochtend 6.00 uur, kunnen de volgers van de Facebookpagina van de politie Diemen/Ouder-Amstel alles volgen.