Mark van Berkum en collega-makelaar Marjan Wuthrich met het rad van fortuin.
Mark van Berkum en collega-makelaar Marjan Wuthrich met het rad van fortuin. Foto: Trudy Kroese

'Plantage De Sniep is een prachtige opdracht, iedereen woont daar graag'

DIEMEN Al 15 jaar is makelaar Mark van Berkum met Ameo actief in Diemen en dat wordt gevierd, met kortingen voor klanten. Ameo verkoopt, onder meer, als enige makelaar de nieuwbouwwoningen op Plantage De Sniep. "Een prachtige opdracht."

Mark van Berkum begon in 1993 bij Kaskens Makelaardij. "Lange tijd waren er maar twee makelaars in Diemen en ik wilde een alternatief bieden." Op 1 januari 2002 vestigde hij daarom zijn eigen kantoor in Diemen, als derde vestiging van Ameo.

Die 15 jaar waren niet zonder ups and downs. Vooral de economische crisis hakte erin. "Het was een vreemde periode in de makelaardij. Mensen wilden hun huis eerst verkopen voordat ze een nieuw huis kochten en zo ontstond er een overschot aan huizen die te koop stonden, wat weer zijn weerslag had op de huizenprijzen natuurlijk. Nu is het trouwens weer het tegenovergestelde en ook hier in Diemen wordt vaak de vraagprijs of meer betaald voor een huis."

Anno 2017 is Ameo een van de vijf makelaars in Diemen en de enige makelaar die nieuwbouwwoningen verkoopt op Plantage De Sniep. Dat was een tijd moeizaam, inmiddels gaat het weer hard. "Medio oktober komen fases 10 en 11 in de verkoop. Plantage De Sniep is een prachtige opdracht en ik ben trots dat de projectontwikkelaars voor ons hebben gekozen. Als ik er langsrijd denk ik altijd: dat heb ik allemaal verkocht. Iedereen die er woont is blij. Ik ga er zelf trouwens ook wonen." Waarin onderscheidt Ameo zich verder? "Persoonlijke aandacht, onze klanten hebben altijd één makelaar. Daarbij hebben wij veel specialismen in huis. Je kunt voor bijna alle onroerendgoedgerelateerde zaken bij ons terecht. Alleen in de markt van hele grote kantoorpanden zijn wij niet thuis. Ons kantoor zit in een mooi, groot, bekend pand aan de Hartveldseweg 35, het oude Raadhuis. Daardoor denken mensen weleens dat we dan ook wel duur zullen zijn, maar wij zijn een van de goedkoopste makelaars in Diemen. En wij geven een eerlijk advies, we beloven geen hogere opbrengst dan realistisch is om een opdracht te krijgen." Verkopers kiezen er tegenwoordig ook wel voor de aan- of verkoop van een huis zelf te regelen. Een tip van Mark: "Denk goed na of je dat allemaal zelf regelt of een makelaar in de arm neemt. Goedkoop aan het begin kan weleens duurkoop aan het eind zijn."

Het 15-jarig jubileum wordt gevierd met een kortingsactie voor huiseigenaren die tussen nu en 31 oktober hun huis via Ameo verkopen. Een draai aan het rad van fortuin bepaalt de hoogte van de prijs: kortingen van 250 tot 2.500 euro. De eerste 16 klanten mogen aan het rad draaien om de hoogte van hun korting te bepalen. Daarna krijgt iedere klant met een verkoopopdracht 250 euro korting.