Op de Gemeentedag werd in het tiny house druk genomineerd.
Op de Gemeentedag werd in het tiny house druk genomineerd.

Loswalfestival wint bijdrage uit Buurtfonds Rabobank

DIEMEN En de winnaar is: het Loswalfestival. Danny Mica van het Loswalfestival kreeg gisteren in het kantoor van de Rabobank in Diemen een cheque van 500 euro. Hij heeft al een mooie bestemming voor het bedrag.

Vijf Diemense initiatieven maakten kans op € 500,- uit het Buurtfonds van de Rabobank. In het tiny house van de bank werd tijdens de Gemeentedag op 9 september druk genomineerd en daarna kon iedereen een stem uitbrengen via Facebook op een van de vijf geselecteerde nominaties.

Buurtfonds

De Rabobank stort ieder jaar een deel van de winst in het Coöperatiefonds en het Buurtfonds, waaruit maatschappelijke initiatieven ondersteund worden. Het Buurtfonds ondersteunt kleine initiatieven die bijdragen aan de sociale, duurzame, culturele en economische ontwikkeling van buurten. Bijdragen uit het Buurtfonds lopen op tot 1.500 euro. Iedereen kan een donatie aanvragen en gewoonlijk beoordeelt de ledenraad namens de leden welke initiatieven een donatie ontvangen. Bij deze bijzondere buurtfondsactie in Diemen kon iedereen meestemmen. In totaal werden er 492 stemmen uitgebracht en de meeste daarvan, 169, waren dus voor het Loswalfestival. Naast het Loswalfestival waren genomineerd: mooie aankleding voor Dreamnight at the Pool van het Agobad (45 stemmen), de aanschaf van muziekstukken voor de Diemer Harmonie (49), nieuwe projecten voor Serve the City Diemen (100) en een nieuw slagwerkinstrument voor de Muziekschool Diemen (129).

Erg blij

Danny Mica van het Loswalfestival is erg blij met de bijdrage uit het Buurtfonds. "We zijn door verschillende mensen genomineerd en nu hebben we ook nog de meeste stemmen gekregen, erg leuk." Voor de bijdrage is al een mooie bestemming bedacht. "Wij willen tijdens het Loswalfestival in 2018 een nieuwe activiteit organiseren: een kinderbingo in de tent. En we willen dat dat voor kinderen gratis is. Met dit bedrag kunnen we leuke prijzen kopen."

'Met deze bijdrage willen we volgend jaar een kinderbingo organiseren'


Vaker

De speciale Buurtfondsactie in Diemen was de tweede keer dat een donatie uit het fonds op deze manier werd gekozen. De Rabobank Amsterdam wil dit wel vaker doen in heel Amsterdam en omstreken. Wie weet is er dus volgend jaar ook in Diemen weer een nieuwe mogelijkheid om een mooi initiatief te nomineren en die cheque te winnen.

Danny Mica krijgt de cheque van Paula Loots (l) en Denise Tool-Koning (r) in het kantoor in Diemen.