Postzegelbeurs, zondag 24 september in De Schakel.
Postzegelbeurs, zondag 24 september in De Schakel. Foto: Trudy Kroese

Vrijdag 22 september

Psychische gezondheid

10.00 uur | Huis van de Buurt
't Kruidvat

Verzorgd door PuntP Preventie over het leren omgaan met stress, somberheids- en angstklachten, de invloed van medicijnen en alcoholgebruik op de psychische gezondheid. Er is ook ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht.

Zondag 24 september

Postzegelbeurs

10.00 uur | De Schakel

De Diemense filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs in De Schakel van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunt u advies krijgen over uw 'vergeten' verzameling albums op zolder. Entree voor niet-leden is € 1,-. Informatie: 020-6942002.

Viering

10.30 uur | Sint Petrus'
Bandenkerk

Woord en Communieviering met samenzang. Voorganger dhr. H. Peters.

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger mevrouw H. Smeulers.

Pianorecital

15.00 uur | Schuilkerk De Hoop

De Macedonische pianiste Ana Gaceva begint haar tournee door Nederland in Schuilkerk De Hoop. Informatie: schuilkerkdehoop.nl.

Dinsdag 26 september

'Dunkirk'

14.00 & 20.00 uur |
Theater de Omval

Met 'Dunkirk' brengt regisseur Christopher Nolan zijn eigen originele scenario naar het grote scherm. De film opent met honderdduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand, met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie.

Woensdag 27 september

Bingomiddag

14.30 uur | Zorgcentrum De Diem

De zaal is open v.a. 14.15 uur. Deelnemen kost € 2,- p.p., voor bewoners is dat € 1,50 p.p.

Discussieavond

20.00 uur | Theater de Omval

De PvdA organiseert een discussieavond over veiligheid, verkeer, handhaving en overlast in Diemen. Voordat de Diemense afdeling in oktober het verkiezingsprogramma 2018 gaat schrijven, wil zij weten welke zaken de inwoners van Diemen belangrijk vinden. Op www.diemen.pvda.nl worden de onderwerpen toegelicht.

Pink Diemen

19.30 uur | Grand café Blauw

Maandelijkse ontmoetingsavond voor en door homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender, ruimdenkende, zich afvragende en interseksuele mensen in Diemen en omgeving. Iedereen die zich verwant, thuis of prettig voelt in een ruimdenkend en divers gezelschap is van harte welkom.

Donderdag 28 september

Workshop Kinderyoga

10.00 uur | OBA Diemen

Voor kinderen van 1-4 jaar. Ga mee op yoga-avontuur met Yolanda Potman. Spelenderwijs gebruiken wij de yogahoudingen. We zingen liedjes, spelen, rollen, rekken en strekken, masseren en luisteren naar een verhaal. Reserveren via diemen@oba.nl of 020-6902353. Gratis met OBA-pas. Start baby's 10.00 uur, peuters 10.45 uur.

Muziek op Schoot

10.00 uur | Theater de Omval

De Muziekschool Diemen is ook dit seizoen in Theater de Omval gestart op de donderdagochtend met een cursus Muziek op Schoot voor ouders of grootouders met kinderen tussen 0 en 4 jaar. De cursus duurt 10 weken en kost 75 euro per kind. Voor meer informatie: 06-488 338 06.

PCOB Diemen

14.00 uur | De Schakel

Onderwerp: Voltooid leven/levenseinde. Inleiding en presentatie door dhr. Arie Slob over veel van de onderwerpen die kunnen spelen in onze laatste levensfase. Veel ruimte voor vragen en discussie. Van belang voor alle senioren, dus ook niet-leden.

'Hampstead'

20.00 uur | Theater de Omval

'Hampstead' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat op charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken. Het bewijst voor eens en altijd dat leeftijd geen barrière hoeft te zijn voor een tweede kans.

Vrijdag 29 september

Ton Kas - 'Kakmaker'

20.30 uur | Theater de Omval

Na het overweldigende succes van 'Eerste Klootviool' en 'Jabroer' komt Ton Kas nu naar het theater met het vervolg: 'Kakmaker'. Reserveren: theaterdeomval.nl.