Ana Gaceva uit Macedonië opent zondag het kamermuziekseizoen.
Ana Gaceva uit Macedonië opent zondag het kamermuziekseizoen.

Muziek uit Macedonië in De Hoop

DIEMEN Het concertseizoen in Schuilkerk De Hoop gaat zondag van start met een pianorecital van de Macedonische pianiste Ana Gaceva.

Schuilkerk De Hoop staat ook deze winter iedere laatste zondag van de maand bol van de kamermuziek.

Unieke kans

Ana Gaceva, die op dit moment een korte tournee door Nederland maakt, bijt aanstaande zondag het spits af. "Een unieke kans om kennis te maken met het werk van eigentijdse Macedonische componisten, die hier niet of nauwelijks te horen zijn", vertelt Els Verhaak, die ook deze keer weer de programmering voor de bekende concertserie heeft verzorgd. "Verder voert Ana Gaceva Preludes van Debussy, Fantasieën van Schumann en de 'Danzas Argentinas' van Ginastera uit. Samen met pianist Marcel Worms zit zij aan de vleugel om - quatre-mains - vijf delen uit 'Ma Mère l'Oye' van Maurice Ravel te gehore te brengen."

De concertreeks bevat muziek uit veel verschillende periodes, uit verschillende landen en in verschillende bezettingen. Er zijn klanken uit de 17de eeuw met ensemble La Corella (oktober), pianotrio's uit de romantiek met het jonge Haarlem Pianotrio (november), strijktrio's van Hongaarse en Oostenrijkse componisten door Trio Dumas (februari) en enkele prachtige cellosonates van Beethoven door het befaamde Duo Willers en Van den Berg (maart).
Voor het nieuwjaarsconcert eind januari komt het bekende BRISK Recorder Quartet Amsterdam weer naar de voormalige schuilkerk aan de Hartveldseweg. Zij spelen in hun concert 'Canção' Portugese en Spaanse muziek uit middeleeuwen en renaissance.

De programma's liggen bij de Bibliotheek Diemen en in Theater de Omval. Alle informatie over de concerten is ook te vinden op www.schuilkerkdehoop.nl.