Henny van Emmerik en Elliëtte Kreek  kijken vooruit naar de Week van de Opvoeding in Diemen.
Henny van Emmerik en Elliëtte Kreek kijken vooruit naar de Week van de Opvoeding in Diemen. Foto: Trudy Kroese

'Opvoeden is leuk, maar vaak ook een kunst'

DIEMEN "Wat wij proberen uit te stralen is dat opvoeden leuk is, maar soms ook lastig kan zijn", zegt Henny van Emmerik, verpleegkundige Jeugd en pedagogisch adviseur bij de GGD. Ze is de organisator de Week van de Opvoeding, met activiteiten voor ouders van kinderen van 0 tot 13 jaar.

door Oscar Borghardt

De activiteiten worden begeleid door de ouder- en kindercoaches waarmee de GGD in Diemen werkt en een aantal zelfstandige professionals, onder wie Elliëtte Kreek van Bijzonder Kindercoaching. Zij ondersteunt Henny van Emmerik bij de organisatie van de Week van de Opvoeding in Diemen en geeft zelf twee workshops samen met Krista Simons. "Wij hopen de ouders die aan onze workshops deelnemen te inspireren zodat ze de verborgen talenten van hun kinderen kunnen ontdekken en doen laten groeien. Ik ga ervan uit dat ieder kind een talent heeft, maar het is niet altijd makkelijk om dat talent te ontdekken."

Elliëtte vindt het een voordeel dat er veel activiteiten in Diemen worden georganiseerd en dat er veel professionals aan meedoen. "Wat Henny zegt is juist. Opvoeden is leuk, maar vaak ook een kunst. Wij hopen de ouders die deelnemen aan die activiteiten een richting te geven."

Het programma in Diemen:

Maandag 2 oktober
10.00 tot 11.30 uur in het Ouder- en Kindcentrum in de Torenkamer van De Brede HOED. Anne Marie de Jong, Jurna Clarenda en Henny van Emmerik houden een spelinloop voor ouders met kinderen van 0-4 jaar. Het thema is 'Spelen is leren'.
15.00 tot 16.00 uur in De Kersenboom. Elliëtte Kreek en Krista Simons geven een combi-miniworkshop over talentontwikkeling voor ouders (van) en kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Het thema is: 'Wie ben ik en hoe ontdekt je de talenten van kinderen'.
19.30 tot 20.45 uur in De Ark. Rosemarijn Klarenberg en Marjorie Lucas geven een workshop voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Het thema is 'Buiten de lijntjes, kinderen en stressvolle situaties. Wat kunnen ouders doen om de emoties te reguleren'.

Dinsdag 3 oktober om 15.15 uur in De Ark. Dorien Kemp, Cynthia van Heek en Roos Gerritsen geven een workshop voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Buiten de lijntjes, grenzen aangeven binnen de opvoeding. Werkvorm vanuit 'rots en water' Tevens is er voor kinderen een boeiend spel: Vrijuit je mening geven.

Week van de Opvoeding geeft ouders duwtje in de rug

Woensdag 4 oktober
8.45 tot 10.00 uur in Noorderbreedte. Sharon Wertwijn en Jolanda Broex geven een workshop voor ouders van kinderen van alle leeftijden. Onderwerp is: 'Groepsdruk in de klas, hoe ga je hier als ouder mee om'. Hoe kunnen ouders het gesprek met hun kind voeren, ook samen oefenen.

14.00 tot 16.00 uur in de Sint-Petrusschool. Een bijeenkomst voor ouders (van) en kinderen van 4 tot 8 jaar die in het teken staan van T-shirts versieren. Margo van Oosterhout en Marie José Vledder begeleiden deze activiteit.
14.15 tot 15.15 uur op het Van Markenplantsoen: sporten in de wijk voor ouders en kinderen. Deze activiteit wordt begeleid door Dionne Tool en Rens Wit, buurtsportcoaches van de Stichting Welzijn Diemen.
19.30 uur in De Nieuwe Kring. Elliëtte Kreek en Krista Simons geven een workshop voor ouders van kinderen van 8 tot en met 12 jaar: 'Mindset en talenten. Hoe ontdekken ouders de verborgen talenten van hun kind? Hoe kun je talent laten groeien middels de juiste mindset (manier van denken)'.

Donderdag 5 oktober van 09.00 tot 10.15 uur in De Octopus. Raoul Frankel en Roos Gerritsen geven een workshop voor ouders van peuters en kleuters: 'Help, mijn peuter pubert'. Het thema is grenzen aangeven voor ouders. Donderdag 5 oktober van 15.15 tot 16.15 uur in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid. Onder leiding van Ibrahim Aarab en Saliema Ishak kunnen ouders en kinderen sporten. De aandacht is gericht op een gezonde leefstijl.

Vrijdag 6 oktober van 09.00 tot 11.00 uur in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid. Anne Marie de Jong en Saskia Vaske geven een spelinloop voor ouders (van) en kinderen van 0 tot 4 jaar. Het thema is: 'Spelen is leren'.

Kijk voor actuele informatie op de facebookpagina
weekvandeopvoedingdiemen.