Zondag 17 september open dag bij manege De Eenhoorn.
Zondag 17 september open dag bij manege De Eenhoorn.

Donderdag 14 september

Schaken

18.45 uur | De Schakel

Het schaakseizoen van schaakvereniging Oosten-Toren gaat van start. Zowel bij de jeugd, vanaf ongeveer 6 tot 14 jaar, als ook bij de volwassenen zijn nieuwe leden van harte welkom. De jeugd speelt van 18.45 tot 19.45 uur, en aansluitend de senioren vanaf 20.00 uur.

Zondag 17 september

Vierkorenmis

10.30 uur | Sint Petrus'
Bandenkerk

Eucharistieviering met de vier koren La Stanza, Allegria, Hagunnan en het PeeBee kinderkoor. Voorganger is pastor A. Tönis en diaken H. Hartog.

Kerkdienst:
'Dat smaakt naar meer'

10.00 uur | De Ontmoeting

De startzondag van het seizoen heeft als thema: 'Kerkproeverij'. Rondom de dienst zijn er diverse activiteiten, de deur staat open. Er is een rondleiding. Je kunt de dienst geheel of deels meemaken. De Protestantse Gemeente Diemen nodigt iedereen die niet of zelden in het kerkgebouw komt uit een kerkdienst bij te wonen om te 'proeven' hoe het is om te zingen, te bidden en te luisteren. Voorganger: ds M. Reinders uit Diemen.

Open Dag

12.00 uur | Manege De Eenhoorn

Open dag met diverse demonstraties waaronder beginnersles, springparcours, carrousel rijden, maar ook ponyritjes, hoefijzer versieren, de hoefsmid aan het werk, een leuke prijsvraag, korting bij inschrijving voor een proefles en tot slot een estafette met alle manegepaarden.

Maandag 18 september

Volksdansen (ASD)

13.15 uur | De Schakel

Start volksdansen (ASD) in De Schakel. Wekelijks op maandag vanaf 13.15 uur. Nieuwe deelnemers welkom.

Dinsdag 19 september

'The Big Sick'

14.00 & 20.00 uur |
Theater de Omval

Amerikaanse romantische komedie en semi-autobiografisch verhaal over de relatie van komiek Kumail Nanjiani (tv-serie 'Silicon Valley') en diens echtgenote Emily. Kumail speelt zichzelf in de film, Emily wordt vertolkt door actrice Zoe Kazan. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Klaverjassen (ASD)

13.15 uur | De Schakel

Herstart na zomerreces. Iedere dinsdagmiddag. Nieuwe deelnemers zijn welkom.

Woensdag 20 september

Eric van Sauers De lief en leed tour

20.30 uur | Theater de Omval

Genre: Cabaret. Eric van Sauers excelleert in een stijl die rauw en ruw is, oprecht en ongelooflijk grappig. Hij heeft zich inmiddels ontpopt als een van de beste verhalenvertellers van dit moment. Zijn verhalen zijn hilarisch, ze schuren, ontroeren en zijn soms ook gevaarlijk. Niet zelden zul je ze nooit van je leven vergeten. Na het zeer succesvolle en fascinerende programma 'Ontroert' komt van Sauers nu om met liefde het leed te delen.

Koersballen (ASD)

13.15 uur | De Schakel

Activiteitenteam Senioren Diemen gaat weer koersballen. Wekelijkse middagbijeenkomst. Belangstellenden zijn van harte welkom.


Donderdag 21 september

'Dunkirk'

20.00 uur | Theater de Omval

Met 'Dunkirk' brengt regisseur Christopher Nolan zijn eigen originele scenario naar het grote scherm. De film opent met honderdduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand, met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie.

Vrijdag 22 september

Voorlichting psychische
gezondheid

10.00 uur | Huis van de Buurt
't Kruidvat

Voorlichting psychische gezondheid en verslavende middelen verzorgd door PuntP Preventie. Er zal op informele wijze gesproken worden over het leren omgaan met stress, somberheids- en angstklachten. Daarnaast is er ook aandacht voor de invloed van medicijnen en alcoholgebruik op de psychische gezondheid. Er is ook ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht.