Huwelijksaanzoek tijdens concert Glennis Grace.
Huwelijksaanzoek tijdens concert Glennis Grace. Foto: Aram Goudsmit

Diemer Festijn: muziek, feest en een huwelijksaanzoek

De bezoekers van het Diemer Festijn hebben genoten van de sfeer en de optredens van artiesten. Ook dit jaar was er speciale aandacht voor de jongste Diemenaren en de senioren. De leden van de Diemer Festijn Crew hebben zich enorm ingezet en ervoor gezorgd dat iedereen op een prettige manier kon genieten van het Diemer Festijn.

DIEMEN Tijdens het Diemer Festijn traden er weer veel artiesten op. Veel bezoekers bezochten de tent, andere bleven liever voor de tent staan en volgden de optredens via het videoscherm.

Het instituut huwelijk speelde dit jaar een belangrijke bijrol tijdens het Diemer Festijn. Burgemeester Erik Boog maakte tijdens de seniorenmiddag bekend dat hij zijn vriendin Wahida Amier tijdens hun vakantie in India ten huwelijk heeft gevraagd. Zij gaan volgend jaar trouwen in Diemen. Tijdens het optreden van Glennis Grace vroeg Natalie Blokland, wijkagent in Diemen-Noord, haar vriend William ten huwelijk. "De eerste keer dat wij een date hadden gingen wij naar een optreden van Glennis Grace. Ik heb via het management gevraagd of ik tijdens haar optreden in Diemen William ten huwelijk mocht vragen", vertelt Natalie. Glennis Grace voldeed graag aan het verzoek, nodigde Natalie en William op het podium uit en zong speciaal voor het aanstaande bruidspaar het nummer 'Stay' van Rihanna.

Seniorenmiddag

De leden van de crew genieten elk jaar van de seniorenmiddag. Dit was ook dit jaar een van de hoogtepunten van het Diemer Festijn. Hanna en Frits zongen Amsterdamse liedjes, die uit volle borst werden meegezongen. Willeke Alberti zong gouwe ouwe meezingers. Het was heel druk. Rollators stonden in een lange rij geparkeerd voor het podium. Traditie is ook dat het mooi weer is op deze dag. Vooruit, helemaal stralend blauw was de lucht niet, maar het bleef droog en de temperatuur was aangenaam.

Peter Beense was uiteraard weer een van de favoriete artiesten van de bezoekers van het Diemer Festijn. De zanger sloot het evenement zaterdag af met een spetterende show. Daarna liep de tent leeg en gingen veel bezoekers naar de Hartveldseweg om het vuurwerk te bekijken.

Het Diemer Festijn werd afgesloten met vuurwerk.
Polonaise tijdens seniorenmiddag.
Tino Martin op het podium.
Mats (8) zit met zijn moeder en oma vooraan bij de bingo. Helaas zat een prijs er voor hem niet in.