SV Diemen legde Forza Almere haar wil op.
SV Diemen legde Forza Almere haar wil op. Foto: Jan Ronday

SV Diemen wint eerste bekerduel

DIEMEN SV Diemen heeft de eerste bekerwedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Gerrie Breugem was voor eigen publiek veel sterker dan Forza Almere: 6-2. Forza Almere komt uit in de vierde klasse.

SV Diemen is in poule 6 van de bekercompetitie ingedeeld. De ploeg van trainer Gerrie Breugem gaat op zondag 10 september op bezoek bij vierdeklasser Domstad Utrecht en sluit de poulefase van het bekertoernooi op zondag 17 september af met een thuiswedstrijd tegen Waterwijk. Waterwijk komt net als SV Diemen uit in de derde klasse. De ploeg die als eerste in de poule eindigt gaat door naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

Voorbereiding

Net als vorig seizoen neemt Breugem het bekertoernooi serieus en is het doel een plek in de volgende ronde. Maar de bekerduels maken ook deel uit van de voorbereiding op de competitie. SV Diemen is ingedeeld in de derde klasse C en start de competitie op zondag 24 september met een uitwedstrijd tegen Spaarnwoude. SV Diemen toonde zich zondag veel sterker dan Forza Almere. De doelpunten van de thuisclub werden gemaakt door Dennis van Bree (2x), Kevin Kroese, Bright Owusu, Gianno dos Passos en Oussama el Jilali. Van Bree en Kroese speelden in het verleden voor SV Diemen en zijn teruggekeerd naar de club. El Jilali speelde vorig jaar in de A-junioren van SV Diemen. SV Diemen heeft er een aantal goede en ervaren spelers bij gekregen en beschikt over een sterkere selectie dan vorig seizoen. Breugem wil zijn selectie klaarstomen voor de competitieouverture tegen Spaarnwoude. "Een aantal spelers kampt nog met blessures of is nog niet helemaal fit. Het is niet zo dat ik de hele voorbereiding de beschikking heb over een fitte selectie. Maar daar hebben de trainers van alle clubs mee te maken. Dat is iets dat je als trainer moet accepteren."