Afbeelding

Leon Schuurhuis

Financial accountmanager, deed zondag mee aan kwarttriatlon in Weesp, 26 jaar, Diemenaar sinds zijn geboorte.

Tevreden over zondag, jouw derde kwart in Weesp?
"Niet helemaal. Bij het zwemmen kwam ik bij de eerste 15 het water uit. Bij het fietsen kwam ik ten val in de wisselzone en pas na twee ronden kwam ik erachter dat mijn rem de hele tijd vol tegen mijn achterwiel stond, dat kostte dus veel energie en tijd. Dit werkte helaas ook weer door tijdens het hardlopen. Maar ik heb hem wel volbracht en volgend jaar sta ik weer aan de start."

Zwemmen, fietsen of hardlopen?
"Zwemmen. Na bijna 10 jaar wedstrijdzwemmen, nu 10 jaar waterpolo bij De Meeuwen Diemen. Zwemmen is mijn sterkste onderdeel op de triatlon."

Verder in het dagelijks leven?
"Naast werken probeer ik altijd tijd vrij te maken om te sporten: trainen voor waterpolo en de wekelijkse wedstrijd, hardlopen en trainen op de tijdritfiets of racefiets. Ik doe mee aan sprints en kwarttriatlons en hardloopevenementen. Daarnaast ben ik supporter van Ajax."

Met wie (dood of levend) zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Met mijn, in 2001, overleden opa. Hij was registeraccountant en had een kantoor op precies dezelfde locatie waar ik nu werk."

Je kunt niet zonder?
"Het nieuws. Ik volg eigenlijk altijd en overal het nieuws. Naast het nieuws kom ik toch weer terug op het sporten."

Waar ben je trots op?
"Dat ik op mijn 22e een eigen huis in Diemen heb gekocht en in 2012 Vrijwilliger van het Jaar in Diemen ben geworden."

Als je een dag burgemeester was...
"Dan zou ik een mooi nieuw zwembad neer laten zetten met meer faciliteiten dan nu. Daarnaast zou ik kijken hoe we meer jeugd aan het sporten kunnen krijgen en hoe we meer betaalbare starterswoningen kunnen realiseren."