Afbeelding
Foto: Theater de Omval

Vijf artiesten op één avond

DIEMEN Nu de zomervakantie achter de rug is, gaan ook de deuren van Theater de Omval weer open. Dinsdag 12 september is de seizoensopening met, het is inmiddels traditie, een voorproefje met korte optredens van vijf artiesten.

De jongste theaterbezoekers hoeven minder lang te wachten: zondag 10 september is er al een voorstelling voor kinderen vanaf drie jaar, 'Roodkapje' van Het Kleine Theater.

Het programma van het theater vindt u bij deze krant. Met Richard Zuidgeest van Theater de Omval bladerden we er vast doorheen.

Er komen weer veel cabaretiers, valt op. "Ja, dat is bij ons toch ook wel traditie. Veel bekende namen: Eric van Sauers (nog enkele kaarten), Van der Laan en Woe (al uitverkocht), Roué Verveer, Erik van Muiswinkel, te veel om op te noemen. Jetty Mathurin komt op 18 oktober. Zij gaat stoppen met solovoorstellingen en voor deze laatste voorstelling 'Overdracht' neemt ze twee andere cabaretiers mee. Wie is nog een verrassing."

Ook de minder bekende namen zijn zeker de moeite waard, verzekert Richard. "Piepschuim bijvoorbeeld; met deze groep kun je trouwens vast kennismaken tijdens de seizoensopening. En Anne Neuteboom, winnares van de Jury & Publieksprijs Cameretten 2015."

Er is natuurlijk meer dan cabaret: "Muziektheater bijvoorbeeld van Henk Poort en van het trio Ruud Bos, Maaike Widdershoven en Tony Neef. Toneel van Helmut Woudenberg, Suburbia en Zeelandia en iedere week weer mooie films.Ook de kinderen vergeten we niet: Dikkie Dik komt weer en Het Kleine Theater komt nog twee keer naar Diemen met 'Sneeuwwitje' en 'Zigeunermeisje'."
Theater de Omval heeft in de zomer de lichtinstallatie vervangen met ledverlichting. "Fantastisch, er is nu nog meer mogelijk."