Directeur Gaby Etman van De Octopus deelt folders uit.
Directeur Gaby Etman van De Octopus deelt folders uit. Foto: Trudy Kroese

Leerlingen basisscholen beginnen weer met lessen

DIEMEN De basisscholen in Diemen zijn maandagochtend weer begonnen. Veel ouders brachten hun kinderen naar school. De kinderen hebben genoten van zes weken vakantie. De leerkrachten van de basisscholen begonnen een week eerder met hun werk om het nieuwe schooljaar voor te bereiden.

Voor de leerlingen van De Octopus in het centrum van Diemen was het een bijzondere start van het schooljaar. Tijdens de vakantie is het achterplein gerenoveerd. Het plein is opgehoogd en het kunstwerk heeft een nieuw tapijt gekregen.

Alle ouders en kinderen kwamen binnen via het hek aan het achterplein. Daar werden zij welkom geheten door directeur Gaby Etman en de leerkrachten. De kinderen en ouders kregen een folder over het aangescherpte voedingsbeleid van de school. De ouders en de kinderen zijn hier voor de vakantie al over geïnformeerd.

De Octopus is nu officieel een Gezonde School. Dat is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Leerlingen van De Octopus geven voortaan gezonde traktaties aan klasgenoten en ze drinken water in plaats van sap en limonade, krijgen in de ochtendpauze groente en/of fruit en lunchen met gezonde boterhammen. Koek en snoep als pauzesnack of lunch zijn niet meer toegestaan. De Octopus heeft een duidelijk doel voor ogen met dit nieuwe beleid. Het is bewezen dat gezonde voeding en meer bewegen bijdragen aan de prestaties van de leerlingen, het heeft een positief invloed op een gezond gebit en leidt tot een gezonde groei, ontwikkeling en gewicht van het kind. Veel kinderen zijn te zwaar door onder andere een verkeerd voedingspatroon.