Deze week veel te doen bij Fort Diemerdam.
Deze week veel te doen bij Fort Diemerdam. Foto: Trudy Kroese

Vrijdag 1 september

Expositie Verbeelding

12:00 uur | Zorgcentrum Berkenstede

Antoinette Verboon, lid van Kunstzin Diemen exposeert haar kleinere beelden. De steen bepaalt vaak de vorm.

Cadeauwinkel van de Wereld

10:00 uur | Diemerplein

De bus van de Cadeauwinkel van de Wereld staat vanaf 1 september weer op het Diemerplein. Op 7 oktober wordt het 20-jarig bestaan gevierd met informatie en optredens.

Zaterdag 2 september

Oud papieractie

9:30 uur | De Ontmoeting

Vrijwilligers van de Protestantse kerk de Ontmoeting in geheel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

Zondag 3 september

Vaarexcursie

10:30 uur | Fort Diemerdam

Na een rondleiding door Fort Ossenmarkt in Weesp volgt een vaartocht over de Vecht, door Muiden, langs het Muiderslot en over het IJmeer naar Fort Diemerdam. Ook hier een rondleiding over het voormalige fortterrein. Tijdens de terugvaart naar de Vesting Weesp ontvangen deelnemers een infopakket over de waterlinies. Van 10.30 tot 15.30 uur, € 24,50. Reserveringen: www.leisurehistory.nl of 06-27498352.

Viering

10:30 uur | Sint Petrus' Banden

Eucharistieviering met samenzang. Voorganger is Pater G. Noom.

Zondag 3 september

Vriendendag Diemerbos

11:00 uur | Boerderij Landlust

Excursie naar Volkstuin Linnaeus waar de imker alles zal vertellen over bijen. Dan via een interessante natuurroute naar de Gaaspermolen, waar de molenaar aanwezig is. Voor de kinderen spannende natuuractiviteiten, in samenwerking met Scouting. De boswachter neemt u mee het bos in, een rit met de huifkar is ook mogelijk. Boerderij Landlust, Stammerdijk 25, stelt haar deuren open. Aanmelden via Facebook Vrienden van het Diemerbos.

Maandag 4 september

Gratis try-out boksles

20:00 uur | Gymzaal Diemen-Noord

Ervaar hoe leuk, en energiek boksen is. Aanmelden bij Mira: info@fitspel.nl

Donderdag 7 september

Gratis try-out BodyShape les

9:30 uur | Gymlokaal Schoolstraat

Aanmelden: info@fitspel.nl

Donderdag 7 september tot zondag 10 september

"Artists in Diemen"

11:00 uur | Venduhuis De Eland en De Zon

In Amsterdam zijn bijna geen galerieplaatsen voor groepstentoonstellingen. Daarom heeft venduhuis De Eland en De Zon de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae uitgenodigd voor een verkooptentoonstelling. Met o.a. Jan Grotenbreg en Angeliek Ververs.

Zaterdag 9 september

Fietstocht 'Tussen stad en land'

11:00 uur | Boerderij de Zeehoeve

De tochten beginnen zowel in Diemen als Amsterdam. Halverwege is er een koffiestop boerderij Zeehoeve waar Stadsherstel vertelt over het gebouw. Toegang via E-loting: inschrijven vanaf tot en met 3 sep via amsterdam.nl/openmonumentendag

Lezing en rondleiding

10:00 uur | Boerderij de Zeehoeve

Om 11.00 en 14.00 uur zijn er lezingen in de boerderij over de oprichting van Stadsherstel en de gebouwen die zij restaureert of gerestaureerd heeft in de Stelling van Amsterdam. En om 12.00 uur is er een historische rondwandeling van boerderij naar Fort Diemerdam.

Zondag 10 september

Viering

10:30 uur | Sint Petrus' Banden

Woord en Communieviering met samenzang. Voorganger is Pastor H. Hartog.

Het kleine theater - Roodkapje

11:00 uur | Theater de Omval

Genre: Jeugd 3+ Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf.

Familietheater

12:30 uur | Fort Diemerdam

Theatervoorstelling met als decor het fort. 'Een Reis naar de Oase' is een interactieve voorstelling voor jonge kinderen. Aan de hand van een verhaal gaan we op reis naar een bijzondere plek.