De smurfen gaan weer met de kinderen op de foto.
De smurfen gaan weer met de kinderen op de foto.

Diemerplein is zaterdag Smurfenplein

DIEMEN In winkelcentrum Diemerplein vindt op zaterdag 2 september een Back to school kids day plaats. Het Diemerplein wordt zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur een Smurfenplein.

De leerlingen van de basisscholen hebben zes weken vakantie gehad. Veel kinderen zijn naar het buitenland geweest, andere hebben zich prima in eigen land vermaakt. Een groot aantal kinderen in Diemen heeft tijdens de eerste drie weken van de vakantie de Kinderzomerspelen in Sportcentrum wethouder F.B. Duran bezocht.

De basisscholen in Diemen beginnen op maandag 4 september weer. Winkelcentrum Diemerplein trapt het schooljaar af met een gezellige dag met allerlei activiteiten voor kinderen die in het teken staan van smurfen.

De Grote Smurf en zijn Smurfin brengen zaterdag een bezoek aan winkelcentrum Diemerplein. Om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur is er een meet-and-greet met de Grote Smurf en zijn Smurfin. Zij lopen dan door het winkelcentrum en alle kinderen kunnen met hen op de foto.

Er is zaterdag ook een Smurfenterras in het winkelcentrum. Kinderen kunnen zich als smurf laten schminken, een eigen smurfenmuts maken en mooie smurfentekeningen inkleuren.

Daarnaast kunnen kinderen met Gargamel spannende proefjes doen en bekijken, zoals zelf slijm maken, rookkringen schieten enz. Natuurlijk mogen de kinderen hetgeen zij maken mee naar huis nemen. Liefhebbers van smurfen weten dat Gargamel een van de vijanden is van Grote Smurf. De andere vijand is Azraƫl.

Op het Diemerplein staat zaterdag een smurfenspringkussen. Kinderen kunnen zich daarop uitleven. Er zijn uiteraard begeleiders aanwezig die ervoor zorgen dat alles veilig verloopt.