Mae Busker langs de Weespertrekvaart.
Mae Busker langs de Weespertrekvaart. Foto: Trudy Kroese

Mae Busker zet zich in voor ALS

DIEMEN Mae Busker (14) uit Diemen doet op zondag 3 september mee aan de Amsterdam City Swim. Het evenement is georganiseerd door de Stichting ALS Nederland. Deelnemers trachten zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar het vinden van de oorzaken van de spierziekte ALS.

Mae zwemt zondag samen met Francien Haex. Zij is hoofd- en zweminstructrice bij het AGO Zwembad in Diemen. Mae: "Ik heb mijn zwemdiploma's in het AGO Zwembad gehaald, net als veel andere kinderen die hier in Plantage De Sniep wonen. Ik heb altijd contact met Francien gehouden."

Mae en Francien springen zondag ter hoogte van de Hermitage in het water van de Amstel. Zij zwemmen vervolgens naar de Keizersgracht. De afstand die zij afleggen is 700 meter.

Zwemvierdaagse

Mae heeft zich goed voorbereid op de Amsterdam City Swim. Zij deed eerder dit jaar mee aan de zwemvierdaagse van Diemen in het Sportcentrum Wethouder Duran. Het evenement werd door zwemvereniging De Meeuwen georganiseerd. Mae zwom dagelijks 1200 meter. Tijdens haar vakantie in Italiƫ heeft zij in open water getraind. Ook heeft zij twee keer in de gracht in Amsterdam gezwommen. Mae was in het verleden leerling van basisschool De Kersenboom in Diemen. Nu doet zij vwo op het Nicolaas Lyceum in Amsterdam. Leerlingen van De Kersenboom deden voor de zomervakantie mee aan een sponsorswim voor de Stichting ALS Nederland. Die werd gehouden in het AGO Zwembad. Het geld dat daar werd ingezameld heeft de school beschikbaar gesteld aan Mae en Francien voor hun deelname aan de Amsterdam City Swim. Zij doneren het geld aan de Stichting ALS Nederland. Zij hebben inmiddels meer geld ingezameld en hopen dat nog meer familieleden, vrienden en kennissen hun actie steunen.