Isa Ternede tijdens het EK U17 in Slowakije.

Isa Ternede plaatst zich voor WK U18

DIEMEN Isa Ternede (16) uit Diemen is met het Nederlands handbalteam voor speelsters onder de 17 jaar tiende geworden tijdens het EK in Slowakije. Het Nederlands team heeft zich door deze klassering geplaatst voor het WK U18, dat in 2018 in Polen wordt gehouden.

Isa Ternede komt uit voor de vereniging VOC in Amsterdam-Noord. Komend seizoen speelt zij in de A1 van VOC en gaat zij ook met het eerste damesteam meetrainen.

Isa heeft een drukke zomer achter de rug. Zij deed met het Nederlands handbalteam voor speelsters tot 17 jaar mee aan het European Youth Olympic Festival (EYOF) in de Hongaarse stad Györ. Daarna volgde het EK in Slowakije. Er deden zestien teams mee aan het EK. De teams waren verdeeld over vier groepen, waarvan de nummers 1 en 2 zich plaatsten voor de kwartfinales. Nederland was in een zware poule ingedeeld. De ploeg stuitte op Duitsland, Rusland en Oostenrijk. Nederland won de eerste wedstrijd van Oostenrijk, verloor daarna van regerend Europees kampioen Duitsland en verloor de laatste poulewedstrijd met drie punten verschil van Rusland. Nederland werd derde in de poule en wist dus niet door te dringen tot de kwartfinales. Dit betekende echter niet het einde van het EK. De ploeg speelde daarna een knock-outtoernooi met de overige ploegen die zich niet voor de kwartfinales hadden geplaatst. De beste vier ploegen van dat toernooi plaatsten zich voor het WK U18.

Nederland won in de tussenronde van Montenegro en Kroatië, waardoor het team van Isa Ternede minimaal op de twaalfde plaats zou eindigen. Vervolgens versloeg Nederland in de kruisfinale gastland Slowakije en plaatste zich voor de wedstrijd om de plekken 9 en 10. Tegenstander Zweden bleek in die wedstrijd een maatje te groot en Nederland eindigde op plek tien.