Afbeelding
Foto:

Arnold Jansma

Gepensioneerd
66 jaar
Inwoner van Diemen sinds 1988

Wat doe je de hele dag?
"Ik luister naar muziek, lees veel, adviseer instellingen en prijs elpees voor een handelaar op het Waterlooplein."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Ik heb een heel brede smaak. Ik ben opgegroeid met The Beatles, de Kinks enz. Naar welke muziek ik luister hangt af van mijn stemming en de mate waarop ik mij op de muziek wil concentreren. Ik kan een simpel liedje waarderen, maar ook ingewikkelde elektronische muziek. Momenteel luister ik dikwijls naar West-Afrikaanse popmuziek."

Welk boek lees je nu?
"Een dubbelbiografie over koning-stadhouder Willem III en Lodewijk XIV ('Oranje tegen de Zonnekoning', Luc Panhuysen). In het boek wordt duidelijk hoe Europa zich in die periode heeft ontwikkeld en hoe groot de invloed van Nederland was."

Jouw favoriete vakantieland?
"Marokko. Marokko is een mooi, gastvrij en veelkleurig land dat in ontwikkeling is. Veel jonge Marokkanen zetten zich in voor meer vrijheid en welvaart. Ik heb er inmiddels vrienden. Mede doordat veel inwoners van Marokko familie in Europa hebben, heb je snel aansluiting bij de bevolking."

Jouw favoriete plek in Diemen?
"Het Amsterdam-Rijnkanaal. Ik ben zoon van een binnenschipper. Als wij de haven van Amsterdam hadden verlaten, kwamen wij langs het pontje in Diemen. Mijn vader heeft nadat hij met zijn werk als binnenschipper was gestopt nog een tijd op het pontje in Diemen gewerkt."

En wat kan er beter?
"Ik vind dat de huidige route van lijn 9 gehandhaafd moet blijven. De tram moet dus blijven doorrijden naar het Centraal Station. Het komt regelmatig voor dat de treinen niet rijden. Ik neem dan lijn 9."