Hardloopcursus start bij 't Kruidvat.
Hardloopcursus start bij 't Kruidvat. Foto: Oscar Borghardt

Huis van de Buurt 't Kruidvat breidt aantal activiteiten uit

DIEMEN De Stichting Welzijn Diemen breidt opnieuw het aantal activiteiten uit dat wordt gehouden in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Op maandag 18 september wordt er begonnen met een beginnerstraining voor hardlopers.

Paul Heskamp is coördinator van Huis van de Buurt 't Kruidvat. "Wij streven naar een aanbod voor alle mensen in Diemen. Wij richten ons met het programma op mensen van alle leeftijden. Ik vind de hardlooptraining een goede aanvulling op ons aanbod."

De hardlooptrainingen starten op maandag 18 september en duren dertien weken. De training is steeds van 10.00 tot 11.30 uur. De trainingen worden verzorgd door Daniëlle Maas. Zij is een ervaren hardlooptrainer.

De deelnemers beginnen met oefeningen om de spieren sterker te maken. Daarnaast krijgen zij loopscholing, ademhalingstips en informatie over blessurepreventie. Daniëlle Maas wijst erop dat hardlopen meer is dan alleen een goede conditie opbouwen. "Je leert bewuster met je lijf om te gaan waardoor je - naast strakker - beter in je vel komt te zitten." De training is geschikt voor iedereen die binnen een groep wil beginnen met hardlopen. De kosten voor de totale cursus bedragen 15 euro. Paul Heskamp geeft aan dat de hardlopers elke keer beginnen bij Huis van de Buurt 't Kruidvat en daarna een parcours door Diemen afleggen; zo zal er bijvoorbeeld gelopen worden door het Diemerbos. Na afloop van het hardlopen kunnen deelnemers aanschuiven voor een gezonde lunch in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Heskamp hoopt ook dat de dagbesteding voor mensen met alzheimer kan worden uitgebreid. Momenteel is die alleen op woensdag en zondag in Huis van de Buurt 't Kruidvat.