Afbeelding
Foto:

Irene Smis

Lid jongerenraad Diemen

22 jaar

Inwoonster van Diemen sinds haar geboorte

Wat doet de jongerenraad?
"De jongerenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeenteraad over zaken die belangrijk zijn voor jongeren. Wij organiseren ook activiteiten zoals een debatavond en nemen deel aan activiteiten zoals de Gemeentedag en Serve the City. Daarnaast peilen we de mening van jongeren door in gesprek te gaan of een enquête uit te zetten. Ik ben sinds juni 2016 lid van de jongerenraad van Diemen. Er zijn momenteel zes leden. Wij zijn op zoek naar nieuwe leden die ons team willen versterken. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar jongerenraad@diemen.nl."

Waarom jongerenraad?
"Het is niet alleen serieus, maar ook gezellig en leerzaam. Ik vind het leuk dat ik projecten kan doen die in mijn interessegebied liggen. Ook werk ik samen in een leuk team en naast de maandelijkse vergaderingen zien we elkaar regelmatig."

Wat studeer je?
"Cultureel Maatschappelijk Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik begin in september aan het laatste jaar van mijn studie."

Wat zijn jouw hobby's?
"Naar muziek luisteren, lezen en schrijven. Mijn favoriete muziek is R&B, ik luister vooral via You Tube."

Welk boek ligt op je nachtkast?
"Sociale psychologie van Roos Vonk. Dit boek moet ik lezen voor mijn studie."

Ga je dikwijls uit?
Ik ga regelmatig naar de bioscoop in Amsterdam en uit eten met mijn vriendinnen.

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
Ik vind de Venserkade een mooie plek. Er varen daar veel bootjes langs en je kunt er rustig op een bankje langs het water zitten.