Steeds meer meisjes en vrouwen gaan voetballen.
Steeds meer meisjes en vrouwen gaan voetballen.

SV Diemen mikt op meer vrouwen

DIEMEN SV Diemen hoopt dat het succes van het Nederlands vrouwenteam tot gevolg heeft dat het aantal speelsters van de vereniging zal toenemen.

Peter van Rooij is waarnemend voorzitter van SV Diemen. "Wij hebben vorig jaar het tienjarig bestaan van onze vrouwen- en meisjesafdeling gevierd. Wij hebben momenteel zeven teams, waarvan zes jeugdteams. Het eerste vrouwenteam komt uit in de vierde klasse."

Van Rooij wijst op de belangrijke rol van Menno Golsteijn bij de vrouwen- en meisjesafdeling. "Menno is coördinator van de afdeling. Hij zet zich enorm in voor het vrouwen- en meisjesvoetbal. Hij is dan ook lid van verdienste van SV Diemen."

Het bestuur van SV Diemen neemt het vrouwen- en meisjesvoetbal uiteraard voor 100 procent serieus en vindt het belangrijk dat zij zich thuis voelen bij de vereniging. "Toen wij ruim tien jaar geleden met het vrouwen- en meisjesvoetbal begonnen hing die afdeling er aanvankelijk een beetje bij. Dat is al jaren niet meer het geval. Zij hebben met Dorien Dijk een afgevaardigde in het bestuur van de vereniging."

Het vrouwenvoetbal in Nederland zit duidelijk in de lift. Steeds meer meisjes en vrouwen zijn in de sport geïnteresseerd en gaan zelf voetballen. Het succes van de Oranje Leeuwinnen die er in eigen land in slaagden om Europees kampioen te worden heeft de populariteit alleen maar versterkt. Als de vrouwen speelden zat het stadion vol, veel liefhebbers - onder wie ook veel mannen - volgden de wedstrijden via de televisie en de huldiging in Utrecht werd druk bezocht en live uitgezonden op de tv. SV Diemen heeft plaats voor meisjes en vrouwen die in verenigingsverband willen voetballen. Er kan contact worden opgenomen met secretariaat@svdiemen.nl. Meer informatie: www.svdiemen.nl