Genieten tijdens Samen zomeren.
Genieten tijdens Samen zomeren. Foto: SWD

Veel belangstelling voor Samen Zomeren in het Noorderlicht

DIEMEN De zomeractiviteiten in Huis van de Buurt het Noorderlicht in Diemen-Noord zijn tot dusver een groot succes. Iedere maandag is er een bijeenkomst die in het teken staat van een vakantiethema en op donderdag worden er verschillende spellen gespeeld.

Het programma van de activiteiten onder de naam Samen Zomeren startte op maandag 10 juli met een leuke vakantiequiz. De week erop was er een pannenkoekenfestijn tijdens de middag 'Ik hou van Holland'. Gea en Harry Zuiderent hielden een lezing over de mooiste plekjes van Nederland.

Op maandag 24 juli was het tijd voor een zomerse bingo. Iedereen kon die middag zijn geluk beproeven en leuke prijsjes winnen. De week erop werd er een Franse middag georganiseerd. Tijdens de lunch werden uiensoep, stokbrood met Franse kaas en croissantjes geserveerd. Na de lunch werd er een typisch Frans spel gedaan: Jeu de Boules. Maandag was er weer een lezing van Gea en Harry Zuiderent. Dit keer over Oostenrijk, Belgiƫ en Duitsland. Gemiddeld zijn er iedere maandag twintig bezoekers. De thema's voor de komende maandagen zijn: Italiaanse middag, Vakantieherinneringen ophalen en een Engelse middag met een High Tea.

Iedere donderdag worden er verschillende spellen gespeeld en wordt er ook lekker geluncht met elkaar. De activiteiten zijn nog tot en met 31 augustus. Mensen die interesse hebben om een van de activiteiten te bezoeken kunnen op maandag of donderdag vanaf 12.00 uur langskomen of contact opnemen met Cora Verhoef, telefoonnummer: 06-55022938.

Samen Zomeren wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen en vrijwilligers.