Het Diemerbos.
Het Diemerbos. Foto: Trudy Kroese

Staatsbosbeheer: 'Schade aan Diemerbos is beperkt'

De schade aan het Diemerbos na het festival Vunzige Deuntjes valt mee. Dit laat Staatsbosbeheer weten.

DIEMEN Het festival Vunzige Deuntjes werd op zaterdag 29 en zondag 30 juli in het Diemerbos gehouden.

Het Diemerbos is een prachtig bos dat door veel inwoners van Diemen en de regio wordt bezocht. Bezoekers kunnen er genieten van de natuur, wandelen, de hond uitlaten of sporten.

Bekendheid

De laatste jaren worden er in de zomermaanden festivals in het Diemerbos gehouden. Dit zorgt voor veel bezoekers, levendigheid, bekendheid en inkomsten voor Staatsbosbeheer, dat met dit geld het bos kan onderhouden.

Vorig jaar waren er diverse festivals in het Diemerbos, dit jaar één: het tweedaagse festival Vunzige Deuntjes, dat op beide dagen 7.000 bezoekers trok. Het festival is positief verlopen.

Schouw

Een aantal mensen is niet blij met hoe het bos er nu uitziet

Op donderdag 3 augustus is er een schouw in het Diemerbos gehouden. Een woordvoerder van Staatsbosbeheer laat weten dat de schade aan het bos meevalt en dat het terrein snel hersteld zal worden. De kosten voor het herstel komen voor rekening van de organisator van Vunzige Deuntjes: Chasing the Hihat.

De gemeente geeft aan dat er geen schade is toegebracht aan de openbare ruimte, zoals het parkeerterrein en het weiland naast de ingang van het bos.

Niet blij

Een aantal mensen dat het Diemerbos regelmatig gebruikt is niet blij met hoe het Diemerbos er nu uitziet. Dit hebben zij onder meer via de sociale media laten weten. Andere bezoekers wijzen erop dat het bos voor divers gebruik is en storen zich niet aan de festivals.

De schade wordt snel hersteld.