Steven van Loggem en Gregor Rossen.
Steven van Loggem en Gregor Rossen. Foto: Trudy Kroese

Ledenaantal TIW-Survivors stijgt

DIEMEN Gregor Rossen is de nieuwe voorzitter van honkbal- en softbalvereniging TIW-Survivors. Hij is de opvolger van Steven van Loggem. Zij schetsen samen hoe de club ervoor staat.

Steven van Loggem die vijf jaar preses was van TIW-Survivors en actief blijft voor de vereniging: "Het gaat goed met de vereniging. Door de samenwerking met de Amsterdamse vereniging Vatos hebben wij er de afgelopen jaren meer leden bij gekregen. Wij hebben nu zo'n 150 leden. Wij ontplooien ook veel nieuwe activiteiten. Wij hebben clinics en trainingen gegeven aan leerlingen van de basisscholen in Diemen. Dit heeft een aantal nieuwe jeugdleden opgeleverd. Daarnaast willen wij volgend jaar samen met Kind & Co starten met een sport-buitenschoolse opvang. De leerlingen kunnen dan na afloop van de lessen op school naar onze accommodatie komen en aan sport doen."

De gemeente praat al enige tijd met SV Diemen en TIW-Survivors over de aanleg van een kunstgrasveld op een deel van het honkbalveld van TIW-Suvivors. Dit veld kan dan gebruikt worden door SV Diemen en TIW-Survivors. SV Diemen krijgt dan de beschikking over het gewenste vierde veld.

Gregor Rossen: "Wij zijn tevreden over onze huidige accommodatie, maar staan voor alle opties open. Diemen heeft recht op een honk- en softbalvereniging. Niet alleen vanwege de traditie van deze sport in Diemen, maar ook vanwege de diversiteit van het sportaanbod. Als er uit zou komen dat het gewenst is dat wij weer terugkeren naar Spoorzicht valt daar met ons over te praten."

TIW-Survivors heeft drie honkbalteams, drie softbalteams voor dames en een softbalteam voor heren. Daarnaast zijn er twee pupillenteams, een aspirantenteam en een beeballteam. Het eerste pupillenteam komt uit op het hoogste niveau.