Zaterdag bij Ronnie Flex.
Zaterdag bij Ronnie Flex. Foto: Trudy Kroese

Zon, regen maar vooral feest in Diemerbos

DIEMEN - Het begon met zon en eindigde met regen op zaterdag. Zondag was dat net andersom. De meeste bezoekers van de vierde editie van Vunzige Deuntjes in het Diemerbos deerde het niet. Zij zongen en dansten onder alle weersomstandigheden.

De sfeer is goed op Vunzige Deuntjes zondagmiddag. Een feestelijke, opvallende, zomerse outfit met stevige, dichte schoenen. Dat lijkt de ideale festivaloutfit in een bos waar het heeft geregend. De meeste bezoekers trekken zich dan ook niks aan van de modder die zij moeten trotseren. Er is veel te zien, te proeven en te beleven op het Vunzige Deuntjes Festival. Op maar liefst vijf verschillende podia staan zowel grote namen als onbekendere artiesten. En wat gaan we eten? Het is moeilijk kiezen uit het vele aanbod. Op het springkussen is het druk, ook 18+ houdt ervan om weer even kind te zijn, blijkt.

"Wat is het hier mooi", horen we twee bezoeksters zeggen. Aan dezelfde tafel laat hun vriendin zich 'high-lighten'. Zij krijgt een mooie glitterdecoratie op haar gezicht. Haar vriendinnen uit Haarlem en Hoofddorp vertellen ondertussen dat dit de eerste keer is dat zij in het Diemerbos zijn. "We vinden het hier heel leuk. Nee, we komen niet voor een bepaalde act, maar voor de sfeer en de bijzondere locatie."

"We hebben ons best gedaan om veel diversiteit te bieden op dit festival, ons publiek is ook heel divers", vertelt Thomas Gurney-Champion van Vunzige Deuntjes. "We staan nu voor de vierde keer in het Diemerbos. Een ontzettend mooie en intieme locatie." Op de vraag of Vunzige Deuntjes volgend jaar weer naar het Diemerbos komt, houdt Thomas een kleine slag om de arm. "Dat is wel het plan, alleen kunnen we hier niet meer bezoekers ontvangen en stel dat we nog meer groeien." De vriendinnen rekenen er wel op. "We komen volgend jaar zeker weer."

Glitters voor een nog feestelijker uiterlijk.
Heerlijk dansen bij één van de kleinere podia.
Dreigende wolken, het is nog droog.
Dansen in de regen.