Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Jolanda
van der Zeeuw


Storemanager Douglas in winkelcentrum Diemerplein, woont 49 jaar in Diemen

Hoe gaat het met Douglas?
"Goed. Wij hebben bijna vijf jaar geleden de zaak van Marinus van Dijk overgenomen. Veel klanten die vroeger bij Marinus kwamen, komen nu bij ons. Wij hebben veel vaste klanten, niet alleen uit Diemen maar ook uit Duivendrecht en Amsterdam-Zuidoost. Onze klanten treffen hier personeelsleden die zij al lang kennen. Wij verkopen goede producten en vinden het verlenen van service en de beleving van de klant heel belangrijk."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik vind het leuk om te varen, uit eten te gaan en om op een terras te zitten. Als wij uit eten gaan is dat meestal in plaatsen als Monnickendam en De Rijp."

Ben je op Amsterdam gericht?
"Nee, maar vroeger wel. Ik heb heel lang bij Douglas in de Kalverstraat gewerkt. Ik ging met de trein of de tram naar mijn werk. Ik was toen aan de drukte van Amsterdam gewend. Tegenwoordig is Amsterdam mij te druk geworden."

Heb je een favoriete winkel in Diemen?
Ik heb eigenlijk geen specifieke favoriet in het winkelcentrum, ik kom overal graag en gun iedere winkelier het beste, een ieder doet zijn best om het ons winkelend publiek naar de zin te maken."

Wie zijn jouw favoriete artiesten?
"Luther Vandross, die helaas is overleden. Maar ook Terry Steel, Whitney Houston en Aretha Franklin. Vooral oude soul dus."

Wat kan hier beter?
"Het Diemerplein mag wat mij betreft wel meer sfeer uitstralen. Er zijn de laatste jaren meer horecazaken bijgekomen, maar het zou er meer van moeten afspatten dat hier een heel goed en leuk winkelcentrum is."