Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Herstel kerkklok Sint Petrus' Banden gaat snel beginnen

DIEMEN Er wordt binnenkort begonnen met de reparatie van de kerkklok van de Sint Petrus' Bandenkerk. De actie van de parochie om geld in te zamelen voor de reparatie is een succes geworden.

Joost van Westing is lid van het parochiebestuur. "Wij hebben contact met een bedrijf dat de reparatie kan verrichten. Het kleine analoge klokje in de motor wordt vervangen door een digitaal klokje. Hierdoor gaat de kerkklok in het vervolg ook automatisch op winter- en zomertijd. Dat moest altijd handmatig gebeuren. Wij zijn akkoord gegaan met een offerte voor de reparatie. Wij verwachten dat de reparatie dan snel kan beginnen, maar weten niet hoe lang het werk gaat duren."

De motor van de kerkklok is sinds mei defect. De klok staat hierdoor stil en luidt ook niet meer elk half uur. De klok kan wel handmatig worden geluid. Bijvoorbeeld tijdens bijzondere gebeurtenissen zoals een uitvaartdienst. Afgelopen zondagmorgen werd de klok nog geluid voor aanvang van de kerkdienst. "Het parochiebestuur is heel blij met de respons op de actie. Er zijn donaties voor de reparaties gedaan en de speciale collecte bracht ook een mooi bedrag op. Ook mensen die geen lid zijn van onze parochie en weinig of nooit in de kerk komen hebben een donatie gedaan. Het blijkt dat veel mensen in Diemen betrokken zijn bij het kerkgebouw. Wij willen iedereen die de reparatie van de motor mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken."