Leerlingen van De Kersenboom trekken hun baantjes.
Leerlingen van De Kersenboom trekken hun baantjes. Foto: Trudy Kroese

Sponsorzwemmen leerlingen De Kersenboom levert 1850 euro op

DIEMEN Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van brede school De Kersenboom hebben vorige week woensdagochtend gezwommen voor de spierziekte ALS.

Het sponsorzwemmen vond plaats in het AGO Zwembad dat vlak bij de school ligt. Het evenement werd door De Kersenboom en Francien Haex van het AGO Zwembad georganiseerd. De actie heeft 1350 euro opgeleverd. Een klant van het zwembad vult dit bedrag aan met 500 euro.

Zo'n 55 leerlingen van de basisschool namen vanaf 08.30 uur een duik in het water van het zwembad. Zij trachtten zoveel mogelijk baantjes te zwemmen, want elk voltooide baantje leverde een geldbedrag op van hun sponsors; ouders, andere familieleden, buren en vrienden en bekenden. Uiteraard stond de veiligheid van de kinderen op de eerste plaats Francien Haex en haar collega's stonden langs de kant en lieten geen enkele kind aan hun aandacht ontsnappen. Ook Caroline Naumovski, directeur van De Kersenboom, de leerkrachten en ouders waren aanwezig om de verrichtingen van de kinderen te volgen.