Afbeelding

Louise Klaasen

Eigenaar van praktijk voor remedial teaching 'Klasse' in Diemen-Centrum, Diemenaar sinds 1983

Wat doe je in jouw praktijk?
"Ik begeleid kinderen van 4 tot en met 13 jaar, leerlingen van de basisschool en de brugklas. Ik geef lessen in onder andere lezen, spelling en rekenen, precies op maat van de leerling. Ik zie snel waar het probleem ligt en speel daar precies op in met al mijn kennis en met de speciale materialen die ik ter beschikking heb."

Je bent nu even invalkracht op de Sint-Petrusschool in Diemen.
"Ja, ik blijf altijd leerkracht! Ik heb heel lang in het onderwijs gewerkt, onder andere als remedial teacher. Eén van de scholen waar ik heb gewerkt, was De Venser in Diemen. Ik vind het leuk om de laatste dagen van het schooljaar heel even op de Sint-Petrusschool te werken. Mijn lessen waren dit jaar wat vroeger afgelopen; ik had veel achtstegroepers en die bereiden zich voor op hun afscheid."

Wat zijn jouw hobby's?
"Zingen en nordic walking. Een clubje nordic walkers verzamelt zich elke zaterdag om 09.00 uur bij het station Diemen-Centrum. Wij lopen bijvoorbeeld naar het Diemerbos. Wij gaan ook vaak met de auto naar een andere plaats om daar te gaan lopen."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Ik houd van close harmony en van koormuziek."

En jouw favoriete winkel?
"Albert Heijn in het winkelcentrum. Dat is een winkel waar ik dikwijls boodschappen doe."

Wat kan er beter in Diemen?
"Het is al vaker gezegd: betaalbare woningen voor jongeren. Mijn oudste dochter is 27 en heeft in het buitenland gestudeerd. Nu woont zij weer bij mij in huis, maar ze zou natuurlijk graag zelfstandig wonen."