Kinderen hebben plezier zich tijdens Kinderzomerspelen.
Kinderen hebben plezier zich tijdens Kinderzomerspelen. Foto: Ingrid van Vlijmen

Kinderzomerspelen starten maandag

DIEMEN De kinderzomerspelen vinden dit jaar plaats van maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus. Het evenement voor kinderen in Diemen die naar de basisschool gaan wordt ook dit jaar in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran gehouden.

Het is een mooie lokale traditie met een ijzersterke formule. Elk jaar kunnen kinderen in Diemen de eerste drie weken van de zomervakantie van het basisonderwijs meedoen aan de Kinderzomerspelen. Zij kunnen meedoen aan creatief, theater, sport en grote spellen. De Kinderzomerspelen duren dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. Op de dinsdag- en donderdagochtend wordt er gezwommen in het zwembad van het sportcentrum. Kinderen die niet willen zwemmen kunnen op deze ochtenden niet meedoen aan de Kinderzomerspelen. Alle kinderen moeten eerst proefzwemmen in het ondiepe bad. Pas als zij hebben aangetoond dat zij goed kunnen zwemmen mogen zij het diepe bad in. Tijdens het zwemmen wordt er toezicht gehouden door de zweminstructeur van het zwembad en de vrijwilligers van de Kinderzomerspelen.

Ook dit jaar zijn er twee uitstapjes. Op woensdag 26 juli is er een uitstapje naar Linnaeushof in Bennebroek en op woensdag 2 augustus een uitstapje naar KidZcity in Utrecht. Er zijn op die twee woensdagen geen Kinderzomerspelen in het sportcentrum. De Kinderzomerspelen worden georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen. Danny Post is ook dit jaar algemeen coördinator. Hij krijgt hulp van de coördinatoren Mitchell Post (sport), Laurens van Westing (theater) en Emma Krenn (creatief) en een aantal begeleiders. Veel van hen draaien al jaren mee tijdens de Kinderzomerspelen en beschikken dus over veel ervaring. Het is leuk voor de kinderen dat zij veel vertrouwde gezichten herkennen. Kaarten kosten zeven euro per dag. Een weekkaart kost 28 euro.