Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Ad Jansen

Diemenaar sinds 1969,
vrijwilliger bij diverse organisaties in Diemen

Waar ben je vrijwilliger?
"Onder meer de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden en De Zonnebloem. Ik vind De Zonnebloem een fantastische organisatie."

Hobby's?
"Reizen, lezen, kunst en mooie muziek. Ik houd erg van Gregoriaanse kerkmuziek. Bijvoorbeeld muziek van de benedictijner monniken van de abdij Solesmes in Frankrijk. Daar is Wim Sonneveld gedoopt. Daar was pas nog een programma over op de televisie."

Favoriete vakantieland?
"Duitsland. Ik ben vroeger leraar geweest op de Sint-Petrsusschool en daarna leraar Duits op de middelbare school. Ik heb veel met Duitsland. Ik ben onlangs met mijn broer bij vrienden in Thüringen in Duitsland geweest. Een zoon van die vrienden opende een bierbrouwerij."

Waar ga je uit?
"Ik ben pas met onze voormalige buurvrouw bij De Avonden in de Watergraafsmeer geweest. Wij hebben daar heerlijk gegeten. Verder kom ik graag in cafés in Diemen, met name café 't Pandje en café Mell. Dat voelt vertrouwd. Voor veel mensen ben ik nog altijd de voormalige meester van de Sint-Petrusschool. Dat vind ik overigens wel leuk."

De leukste plek in Diemen?
"Het stuk van Diemen tussen de bruggen. Daar staat ook de Sint Petrus' Banden. De kerk is een karakteristiek gebouw. Ook veel mensen die niet gelovig zijn vinden de kerk mooi."

Wat kan er beter?
"Het parkeerbeleid. Mijn broer heeft een invalidenkaart en kan in Amsterdam overal gratis parkeren. Dat is in Diemen niet het geval."