Suzanne Portegijs in actie voor De Meeuwen.
Suzanne Portegijs in actie voor De Meeuwen.

'Waterpolo in Schotland is pittig'

DIEMEN Suzanne Portegijs is speelster van het eerste dames-waterpoloteam van De Meeuwen. De afgelopen maanden verbleef zij voor studie in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Zij speelde daar een aantal duels voor de club Warrender.

Suzanne: "Ik was van 18 maart tot en met 30 juni in Edinburgh om daar aan de universiteit te werken aan mijn scriptie voor mijn master gezondheidswetenschappen. Ik studeer aan de VU in Amsterdam."

Suzanne meldde zich aan bij de waterpoloclub Warrender in Edinburgh. "Warrender is een van de drie clubs in Edinburgh. Waterpolo is in Schotland een kleine sport. Voetbal en rugby zijn de populairste sporten. In Schotland zijn weinig waterpoloverenigingen en er is geen aansprekende competitie. De sport moet het vooral hebben van interlands tegen Engeland. Een aantal speelsters van het team van Warrender komt uit voor het Schotse nationale team."

Suzanne trainde elke maandagavond met Warrender en speelde een aantal vriendschappelijk wedstrijden met die vereniging. "Er zijn wel verschillen met het waterpolo in Nederland. Het is vrij pittig, maar ook sportief. Na afloop van een wedstrijd kwamen de tegenstanders altijd even naar ons toe om complimenten te maken. Verder wordt er vooral op de counter gespeeld en was de bal altijd vrij zacht. Daardoor kun je goed 'tateren'. Dat is de bal via het water laten opspringen." Suzanne heeft het goed naar haar zin gehad bij Warrender. "Toen ik voor het eerst bij de club kwam reageerden de mensen heel enthousiast. De sfeer was ook goed. Na afloop van de trainingen en wedstrijden werd er altijd bier gedronken, halve liters." Sinds zij is teruggekeerd onderhoudt zij contact met een aantal speelsters. "Het team van Warrender doet volgend jaar mee aan een toernooi in Amsterdam. Ik ga dan met Warrender meespelen."