Een impressie van het nieuwbouwproject.
Een impressie van het nieuwbouwproject. Foto: Architectenbureau Hoogeveen uit Amstelveen.

Plan voor nieuwbouwproject in centrum gepresenteerd

In Theater de Omval is het plan voor het nieuwbouwproject op de hoek van de Ouddiemerlaan en het Wilhelminaplantsoen gepresenteerd.

DIEMEN Op de plek waar vroeger het postkantoor stond, komen tien eengezinswoningen van drie en vier verdiepingen. Achter de woningen worden parkeerplaatsen aangelegd. Het parkeerterrein kan worden afgesloten. De prijzen van de woningen zijn nog niet bekend.

Did Vastgoedontwikkeling en Aalberts Bouw (samen Meestershof BV) hebben begin dit jaar de voormalige locatie van het postkantoor gekocht. De bedrijven werken in goed overleg met de gemeente aan een plan voor herontwikkeling van deze locatie.

Voormalig postkantoor

Een aantal jaren geleden werd door een andere projectontwikkelaar een ander plan voor woningbouw op deze plek gepresenteerd. Het ging hier om een nieuwbouwproject dat niet alleen het terrein van het voormalige postkantoor zou bevatten, maar ook de ruimte waarop de panden van makelaar Jan de Jager en de ABN Bank staan. Het ging om een appartementencomplex dat hoger en massiever zou worden dan het woningbouwproject dat nu is gepresenteerd. Dit plan is niet doorgegaan.
Er waren woensdagavond veel omwonenden op de inloopavond afgekomen. Veel van hen toonden zich tevreden dat het nieuwe plan niet uit hoogbouw bestaat en er mooi gaat uitzien. Maar er was ook enige teleurstelling dat het nieuwbouwproject geen appartementen zal bevatten. Er is met name onder senioren veel behoefte aan appartementen in het centrum van Diemen.

Start bouw

Als de procedures volgens plan verlopen (afwijkingsbesluit bestemmingsplan en het verstrekken van de omgevingsvergunning, etcetera) zal de bouw van het nieuwbouwcomplex in het tweede kwartaal van 2018 van start gaan.

Veel senioren hebben een voorkeur voor appartementen

De plek waar vroeger het postkantoor stond.