Swingen op het podium.
Swingen op het podium. Foto: Trudy Kroese

Wereldfestival is sfeervol, kleurrijk en een
aanwinst

De eerste editie van het Wereldfestival is een succes geworden. Het was druk en de sfeer was goed. De bezoekers genoten van de optredens van de artiesten en het heerlijke eten.

DIEMEN Het Wereldfestival werd georganiseerd door de Stichting Roots and Wings in samenwerking met Daarom Diemen en OnPoint Dancelab.

Het Van Markenplantsoen bleek een goede locatie voor het Wereldfestival. Terwijl ouders het gevarieerde programma op het grote podium bekeken en lekker op het plein rondliepen, konden hun kinderen zich vermaken op de speeltoestellen. Speciaal voor de jeugd was er het Show Your Talent-programma met jonge talenten uit Diemen en omstreken. Op het pad rondom het terrein stonden kraampjes, waar onder andere heerlijke exotische gerechten konden worden gekocht. Brasserie Drusius had een bar op het plein geplaatst.

Ingrid Baars van de Stichting Roots and Wings en Anthony Pinas van OnPoint Dancelab zijn tevreden over het verloop van het festival. "Het was druk en er hing een goede sfeer. We denken dat er in totaal zo'n 500 bezoekers zijn geweest. Wij zijn enorm blij met de hulp van de vrijwilligers, van wie er een zich had aangemeld na een oproep in het DiemerNieuws. Wij vonden het een geslaagde eerste editie en we willen het Wereldfestival volgend jaar zeker weer organiseren", aldus Ingrid Baars.

Verbreding

Wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur spreekt eveneens van een geslaagd festival. "Wij willen als gemeente het aantal activiteiten uitbreiden en vinden verbreding van het aanbod belangrijk, dus niet meer van hetzelfde. Het Wereldfestival is een voorbeeld van verbreding. Ik vond het interessant om te zien hoe het Van Markenplantsoen werd gebruikt als locatie om een evenement te houden. We kennen de kwaliteiten van het Diemerplein als plek voor evenementen. Maar ik heb zondag gezien dat het Van Markenplantsoen geschikt kan zijn om een evenement als het Wereldfestival te houden."

Leerlingen van OnPoint Dancelab geven een demonstratie.
Bezoekers genieten van de sfeer.
Burgemeester Boog opent het Wereldfestival.
Ook op het plein werd muziek gemaakt.