Afbeelding
Foto: Ingrid van Vlijmen

Paula List

Zitvolleybalster

Inwoonster van Diemen sinds 2005

Was je verrast dat je tijdens het festival Kunst in Sport als Sportvrouw van het Jaar bent gekozen?
"Ja, heel erg. Ik was ook verrast dat ik genomineerd werd. Ik heb in het verleden diverse keren in het DiemerNieuws gestaan als ik deelnam aan de Paralympics en ben ook een keer door de Diemense wethouder van Sport ontvangen. Dat was toen Ruud Grondel. Ik vind het erg leuk dat ik ben gekozen en vind het ook heel leuk dat mijn buurman Fergil Hesterman opnieuw Sportman van het Jaar is geworden."

Wat zijn jouw hobby's?
"Mijn gezin. Mijn man en ik hebben twee zonen, van 12 en 10 jaar. Wij gaan voor qualitytime. Wij geven veel geld uit aan sport en vakanties."

Je favoriete vakantieland?
"Wij zijn wat dat betreft ontdekkingsreizigers. Wij gaan graag naar landen waar wij nog niet zijn geweest om nieuwe culturen te leren kennen. Verder zijn wij liefhebbers van wintersport. Ik heb mijn man leren kennen tijdens de wintersport in Frankrijk. Ons favoriete wintersportland is Oostenrijk."

Heb je een favoriete winkel?
"De Jumbo in Diemen-Noord, omdat die winkel dicht bij onze woning ligt. Ik kom graag op markten. Als ik op vakantie ben bezoek ik altijd de markt. Daar proef je cultuur."

Hoe vind je Diemen voor kinderen?
"Diemen ontwikkelt zich positief en wij wonen hier graag. Wel vind ik het jammer dat de speeltuin bij ons om de hoek nog steeds niet is verbeterd. Op het moment dat dat het geval is zijn onze zonen er te oud voor. Maar het Cruyff Court in Diemen-Noord is geweldig. Daar voetballen onze zonen vaak."