Werk aan overgang start pas in 2021

DIEMEN In het voorjaar van 2021 wordt bij het station in het centrum van Diemen een tijdelijke spoorwegovergang aangelegd. Die is nodig omdat de huidige spoorwegovergang wordt vervangen door een tunnelbak.

De gemeenteraad neemt vanavond een besluit over de wijziging van het bestemmingsplan dat de aanleg van de tijdelijke spoorovergang en de bouw van de tunnelbak mogelijk maakt. Tijdens de informele raadsvergadering van vorige week werd duidelijk dat het een hamerstuk wordt.
De tijdelijke spoorwegovergang heeft de nodige gevolgen voor automobilisten, fietsers, bromfietsers en voetgangers. Zij gaan dan bij de rotonde op de Ouddiemerlaan ter hoogte van de Rode Kruislaan linksaf en gaan om het plantsoen heen. Voorbij de eerste flat aan de Martin Luther Kinglaan komt een tijdelijke spoorwegovergang. Hiervoor moet een gat worden gemaakt in het geluidsscherm en wordt het perron ingekort voor treinreizigers met bestemming Amsterdam. Verkeer in de richting van Diemen-Noord gaat over de tijdelijke spoorwegovergang en neemt daarna een tijdelijke weg die wordt aangelegd op een deel van de parkeerplaats bij de Harmonielaan. Hiervoor worden de vier huizen die vlak bij het station staan gesloopt. Voor de inrit bij de wijk Buitenlust komt het verkeer weer op de Ouddiemerlaan terecht.

5