ATVD heeft een schitterend tennispark.
ATVD heeft een schitterend tennispark. Foto: Jan Ronday

40 jaar open tennistoernooi ATVD

DIEMEN "Een open tennistoernooi is prachtig om je puntenranking te verbeteren. Je kunt je meten met anderen en speelt ook tegen mensen van buiten je eigen club", aldus Marcella Droog.

Zij organiseerde zo'n twintig jaar het open tennistoernooi van ATVD, de Algemene Tennis Vereniging Diemen. Dit jaar vierde ATVD het veertigjarig jubileum van het toernooi.

Bij een open tennistoernooi is iedereen welkom, je hoeft niet lid te zijn van de club die het organiseert, wel van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). De veertigste editie van ATVD werd van van 26 juni tot en met 2 juli gehouden. Er kwamen ruim 350 tennissers op af. "De spelers konden iedere avond ter plekke eten en we hadden allerlei extra activiteiten zoals een singer-songwriter, masseurs van Fysiosportive, een feestavond en een afsluitende barbecue", zegt Léon Ellermeijer, die het toernooi heeft georganiseerd.

Enthousiast maken

"Ik ben in de organisatie van het open toernooi gaan zitten toen ik nog niemand kende bij ATVD", vertelt Marcella Droog. "De organisatie is zo leuk omdat we bij alle tennisclubs in de omgeving van Diemen langsgingen om mensen enthousiast te maken om mee te doen. Zo leer je heel veel mensen kennen." Later liep de werving van deelnemers vooral via internet en e-mail. "Dit jaar is onze toernooicommissie weer ouderwets langs alle clubs gegaan, zoals De Meer, VVGA, Tie Breakers, Strandvliet en nog veel meer. En dat heeft resultaat gehad, want we hebben in jaren niet zo veel deelnemers gehad", aldus Léon Ellermeijer. Sinds dit jaar is Decathlon de sponsor van het ATVD Open Toernooi.
In tegenstelling tot veel clubs in Amsterdam, is er nog ruimte voor nieuwe leden bij ATVD. De club heeft een schitterend tennispark met negen gravelbanen, een zonnig terras en vier gediplomeerde tennisleraren.