Boris, Levi, Priscilla en Thaïa.
Boris, Levi, Priscilla en Thaïa. Foto: Jan Ronday

Levi Knebel hoopt op loopbaan bij PSV

DIEMEN De zevenjarige Levi Knebel heeft SV Diemen verruild voor de jeugdopleiding van PSV. Het gezin Knebel, dat naast Levi bestaat uit moeder Priscilla Neyda (37), vader Boris Knebel (41) en zusje Thaïa (6), is begin juli naar Tilburg verhuisd, dicht bij het complex waar de jeugd van PSV traint.

Priscilla is afkomstig uit Suriname en verhuisde op jonge leeftijd naar Tilburg. Boris werd geboren in Bergen op Zoom. Zij woonden sinds 2007 in Diemen. De talentvolle en linksbenige Levi speelde afgelopen seizoen in het team van SV Diemen voor spelers onder de negen jaar. Ajax, Feyenoord, PSV en enkele buitenlandse clubs toonden interesse voor Levi, maar Boris en Priscilla zagen een verhuizing naar het buitenland niet zitten.

Boris: "De mensen van de jeugdafdeling van PSV gaven ons een goed gevoel. Daarom is de keuze op die club gevallen. PSV heeft aangegeven dat Levi minimaal vier jaar in de jeugdopleiding mag spelen. Hij heeft dus tijd om te wennen en om zich te ontwikkelen." Boris en Priscilla hebben het ingrijpende besluit genomen om naar Tilburg te verhuizen. Dit betekent dat Priscilla haar baan heeft opgezegd en Levi en Thaïa hun basisschool De Octopus verruilen voor een school in Tilburg. Boris blijft bij zijn werkgever in dienst. Priscilla gaat op zoek naar een nieuwe baan.
Priscilla: "Maar voordat duidelijk werd dat Levi naar PSV zou gaan hadden Boris en ik het er al eens over gehad om naar Noord-Brabant te verhuizen. Boris komt daar vandaan en ik heb in Tilburg gewoond en heb er familie wonen." Bij elke wedstrijd van Levi bij SV Diemen stonden Boris en de broer van Priscilla, Rivaldo, langs de lijn. Rivaldo is bekend onder de bijnaam 'oompie'. Priscilla stond veel minder langs de kant van het veld. Zij vindt het van groot belang om ook Thaïa veel aandacht te geven. Dit blijft zij ook doen als Levi in de jeugd van PSV speelt.