De leerlingen die deelnemen aan de activiteit. Dino ontbreekt op de foto.
De leerlingen die deelnemen aan de activiteit. Dino ontbreekt op de foto.

Leerlingen van Noorderbreedte worden razende reporters

DIEMEN Negen leerlingen van basisschool Noorderbreedte in Diemen-Noord doen mee aan de naschoolse activiteit Razende Reporters.

De leerlingen zijn Eline, Susan, Britta, Lisa, Matthew, Maurits, Dino, Nathan en Bobbi. Zij zitten in groep 5 en groep 6. De bijeenkomsten vinden op donderdagmiddagen plaats vanaf 14.00 uur. Frans Verstraten en Peggy Tholen, respectievelijk directeur en adjunctdirecteur van Noorderbreedte, leiden deze naschoolse activiteit.

Peggy Tholen: "Noorderbreedte biedt naschoolse activiteiten aan om de brede ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Wij proberen als brede school bij te dragen aan een leuke en zinvolle middag van de kinderen waarbij het ontdekken en verkennen van talenten een belangrijke drijfveer is."

Einddoel van naschoolse activiteit de Razende Reporters is een digitale kinderschoolkrant, die door de deelnemers wordt gemaakt. De schoolkrant is bedoeld voor leerlingen van Noorderbreedte.

De leerlingen krijgen informatie over de samenstelling van een krant, de inhoud en tekst schrijven. Daarnaast leren zij vaardigheden als het werken met Chromebooks, werken in Google Drive en Google Classroom en het overzetten van foto's van het kaartje in hun eigen documenten etc. Uiteraard zijn de kinderen ook op pad gegaan. Zij hebben de leden van de kinderraad van Noorderbreedte geïnterviewd en een reportage gemaakt over park De Omloop in Diemen-Noord. Met Frans Verstraten hebben zij foto's gemaakt. Twee weken geleden kwam een journalist van het DiemerNieuws langs die zij het hemd van het lijf hebben gevraagd.