Fons van Beijnhem, Jan Nooij, Alex Hertogs en Harry Krenn.
Fons van Beijnhem, Jan Nooij, Alex Hertogs en Harry Krenn. Foto: Astrid van Beijnhem

Driebanders worden vijfde tijdens NK

DIEMEN Het team van 't Pandje/Oud Diemen is zaterdag op de vijfde plaats geëindigd tijdens het Nederlands kampioenschap driebanden in Nieuwegein.

Het biljartteam uit Diemen werd eerder dit seizoen kampioen driebanden van het district Amsterdam en won daarna het gewestelijk kampioenschap.

Hierdoor plaatsten de driebanders zich voor de finale. De driebanders spelen elke donderdagavond in café 't Pandje. Hun thuiswedstrijden werken zij ook af in café 't Pandje.

Van de bijna 500 teams die eerder dit seizoen aan de nationale titelstrijd begonnen, plaatsten acht teams zich voor de finale in Nieuwegein. Het team van 't Pandje/Oud Diemen bestaat uit vier spelers: Fons van Beijnhem, Alex Hertogs, Harry Krenn en Jan Nooij. Van Beijnhem woont in Duivendrecht, de overige drie biljarters zijn inwoners van Diemen.

97 procent

Na vele spannende partijen eindigde het team met een percentage van 97 procent van de gemaakte caramboles uiteindelijk op een verdiende vijfde plaats.

Jan Nooij is zeer tevreden over de prestaties van het team. "Op biljartgebied is het bereiken van een landelijke finale een unieke prestatie voor een team uit de regio Amsterdam. De prestatie van ons team is dan ook iets om heel trots op te zijn. Het is een gebeurtenis die wij waarschijnlijk maar één keer zullen meemaken.”

Onlangs vond ook de finale plaats van biljartvereniging 't Pandje, die elke maandagavond wedstrijden van de interne competitie speelt. De nummers 1 en 2 van zowel de eerste competitiehelft als de tweede competitiehelft plaatsten zich voor deze eindstrijd. Pascal Timmers werd kampioen, Rob Muijs tweede, Ed Bertens legde beslag op de derde plaats en Vincent Molenaar werd vierde.

Afbeelding