Drukwerk trad op tijdens Zomerfestival.
Drukwerk trad op tijdens Zomerfestival. Foto: Jan Ronday

Zomerfeest bij Wapen van Diemen is in trek bij bezoekers

Het zomerfeest dat zaterdag bij Het Wapen van Diemen werd gehouden heeft 5.000 euro opgeleverd voor de Stichting Tip Top Vakanties.

DIEMEN Het Zomerfeest bij Het Wapen van Diemen heeft veel bezoekers getrokken. In de loop van de avond kwamen er steeds meer mensen naar Diemen-Zuid om van de optredens van de artiesten en de sfeer te genieten.

Het Zomerfeest was georganiseerd om geld in te zamelen voor de Stichting Tip Top Vakanties. Die stichting zet zich in voor vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat hierbij om mensen die niet zelfstandig op vakantie kunnen en bij Tip Top Vakanties veilige goede en begeleide vakanties beleven op elk niveau. De organisatie had niets aan het toeval overgelaten. Voor het Wapen van Diemen was door het bedrijf Wetskin een feesttent geplaatst om bezoekers te beschermen tegen eventuele regen. De gemeente had het straatmeubilair, waaronder fietsenrekken, tijdelijk verwijderd.

Het Zomerfestival begon met een bingo waarbij aantrekkelijke prijzen te winnen waren. De prijzen werden beschikbaar gesteld door ondernemers uit Diemen en plaatsen in de regio. Nadat burgemeester Erik Boog het Zomerfeest officieel had geopend, trad de band Drukwerk op. Burgemeester Erik Boog en demissionair vicepremier Lodewijk Asscher veilden een aantal prijzen. 's Avonds waren er optredens van veel artiesten. Alle artiesten traden belangeloos op omdat zij het goede doel wilden steunen. Natasha Verheij van Het Wapen in Diemen is zeer tevreden over het Zomerfeest. "Het was fantastisch. Het is gelukkig droog gebleven en er waren heel veel mensen uit Diemen en omstreken aanwezig. Wat ik leuk vind is dat veel mensen de hele avond zijn gebleven. De sfeer was uitstekend. Het Zomerfeest smaakt naar meer."

Concentratie tijdens bingo in de feesttent.